Mèdia 06/08/2019

Mediaset, multada per fer publicitat encoberta a 'Viva la vida' i 'First dates'

El grup haurà de pagar 277.890 euros per fer emplaçaments de productes als seus programes

Ara
1 min
Mediaset haurà de pagar una multa de més de 270.000 euros per publicitat encoberta

BarcelonaLa Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha imposat una multa de 277.890 euros a Mediaset per incomplir les normes sobre emplaçaments de productes en programes de televisió i fer publicitat encoberta. L'organisme considera que el grup de comunicació va vulnerar la llei durant les emissions de 'Viva la vida', que es pot veure a Telecinco, i 'First dates', de Cuatro.

En el cas de 'Viva la vida', Mediaset haurà de pagar una multa de 130.964 euros per haver mostrat unes sabatilles d'una marca determinada, una acció que hauria vulnerat l'article que determina que el públic ha de ser informat "clarament" de l'emplaçament d'un producte "al principi i al final del programa i quan es reprengui després d'una pausa publicitària". A més, la CNMC considera que el programa també incompleix l'article que estableix que no es pot incitar a la compra de productes.

Pel que fa a 'First dates', la CNMC assenyala que durant l'especial de Sant Valentí que es va emetre l'11 de febrer es va fer un emplaçament de producte amb una marca de caramels, motiu pel qual el grup de comunicació haurà de pagar 146.926 euros. En aquest cas, l'organisme considera que hi havia una incitació a la compra del producte.

stats