Mèdia 19/11/2020

Maria Antònia Cantallops guanya el V Premi de Periodisme de l'APIB

En aquesta edició s'han presentat 53 peces periodístiques

Ara Balears
1 min
Guanyadors dels premis APIB.

PalmaL'Associació de Periodistes de les Illes Balears (APIB) ha entregat aquest dijous els seus V Premis de Periodisme, als quals hi ha hagut un total de 53 peces periodístiques. El primer premi, dotat amb 1.500 euros, se l'ha endut M. Antònia Cantallops pel seu reportatge ‘Tres mamás para Amparo’, publicat a El Mundo.

Segons han informat en un comunicat, en aquesta edició s'ha duplicat la quantitat dels accèssits (que han ascendit a 500 euros) per a premsa escrita i digital i ràdio i se n'ha creat un altre per als periodistes que són socis de l'APIB. El jurat ha atorgat dos premis de premsa a Benjamín Palau, de Diario de Mallorca, pel reportatge 'Microcréditos para vivir', i a Mayte Amorós, d'El Mundo, pel seu reportatge '¿Por qué papá se pone ese abrigo verde?'.

L'accèssit de televisió ha estat per 'Trànsits' del programa Zoom d'IB3, dirigit per Jaume Perelló, coordinat per Emma Socías i integrat per Pau Amengual, José A. Gómez i Carme Buades. A més, hi ha hagut dues mencions especials: una per a Gemma Marchena, d'Última Hora, i una altra per a Dani Cuesta i Cristina Roig, de la productora Offline.

La presidenta de l'associació, Ángeles Durán, ha assenyalat la qualitat dels treballs que s'hi han presentat i la dificultat que ha tingut el jurat per triar el millor. A més, ha expressat el suport de l'APIB als companys periodistes que en aquests moments estan en ERTO o ERO. "Aquest any ha estat diferent, excepcional i difícil", ha assegurat Durán.

stats