Mèdia 22/04/2021

Manresa diu que a IB3 no es vulnera cap dret laboral, però respecta la vaga del 30 d'abril

El director general ha considerat que la internalització dels informatius no es resoldrà amb un aturada

1 min
El director d'IB3, Andreu Manresa, a la comissió de control del Parlament.

PalmaEl director general d'IB3, Andreu Manresa, ha assegurat aquest dijous que respecta que els treballadors dels serveis informatius exerceixin "el seu dret" de convocar la vaga del 30 d'abril, però ha defensat que l'empresa subcontractada Dalton Audiovisual "no vulnera cap dret laboral".

Manresa ha dit que espera que el comitè d'empresa i la direcció de la contracta arribin a un acord, i també ha considerat que la internalització dels informatius que demanen els treballadors no es resoldrà amb una vaga. Durant la seva intervenció a la Comissió de Control de l'ens públic al Parlament, Manresa ha assenyalat que IB3 vela i vetllarà perquè es respectin els drets i les circumstàncies de la licitació de la contracta.

"A IB3 no hi ha hagut en cinc anys cap acomiadament ni pràctica antisindical i no s'han retallat salaris", segons ha reiterat. En aquest sentit, Manresa s'ha solidaritzat amb els periodistes de mitjans balears acomiadats dimecres i ha lamentat que minvi l'oferta comunicativa i cultural de les Illes. El director ha considerat que a IB3, en canvi, es garanteix l'estabilitat salarial dels treballadors.

D'altra banda, el director ha defensat que no es va cridar l'atenció a un redactor dels informatius per portar una mascareta amb el logo d'IB3, sinó perquè l'empresa Dalton Audiovisuals estipula que han de ser blanques. També ha comentat que el periodista no va ser sancionat ni amenaçat, només "advertit" per incomplir aquest criteri de l'empresa subcontractada. "No permetria que cap treballador fos humiliat", ha assenyalat. El director també ha afirmat que "no hi ha un estat policial a IB3", malgrat haver-hi conflictes puntuals.

stats