Mèdia 19/11/2020

Manresa: "Si jo fos un treballador d'IB3, hi estaria més tranquil que a qualsevol altre mitjà privat de les Balears"

El director general de la Radiotelevisió de les Illes recorda que la nova concessió dels serveis informatius assegura una continuïtat de dos anys com a mínim

Maria Llull
2 min
El director general d'IB3, Andreu Manresa.

PalmaEl director general de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, ha negat aquest dijous que les condicions de feina dels treballadors dels serveis informatius d'IB3 siguin dolentes pel fet d'estar externalitzats i ha recordat que, una vegada entri en vigor la nova concessió a partir de gener de 2021 –a Dalton Audiovisual–, tindran assegurada una continuïtat de dos anys com a mínim i un increment salarial del 10%. "Si jo fos un treballador d'IB3, hi estaria més tranquil que a qualsevol altre mitjà privat de les Balears", ha dit davant la Comissió de Control d'IB3 del Parlament.

"El sou mitjà dels treballadors de les contractes està per damunt del salari dels convenis. Viuen mínimament de manera digna", ha afegit Manresa, a més d'assenyalar que les demandes que han presentat 134 treballadors –d'uns 200– estan emparades "pels seus drets". "En la licitació que s'ha fet està garantida la continuïtat del servei, amb una seguretat de dos anys prorrogable fins als cinc. En el món periodístic de les Balears no hi ha cap empresa privada que tingui assegurat el seu horitzó dos anys", ha respost a una pregunta de la portaveu d'El Pi, Lina Pons.

El diputat del PP Toni Fuster també ha demanat per una futura internalització dels treballadors dels serveis informatius. Manresa ha reconegut que la seva situació "és una anomalia" i que "la solució és complicada en temps de crisi".

A més, Fuster i el diputat del PSIB Ares Fernández han lamentat que un grup de productores de les Illes quedassin fora de la licitació dels serveis informatius, encara que el director general ha subratllat que el procés s'ha fet d'acord amb la legalitat i que no hi ha hagut "predisposicions o animadversions". No tenim en l'oblit les productores locals. Totes les que s'hi han presentat treballen i treballaran en el futur amb IB3", ha continuat.

D'altra banda, el diputat de Podem Pablo Jiménez ha demanat per l'emissió del documental Tot inclòs, que aporta una visió crítica amb el turisme que arriba a les Balears. "És necessari difondre materials crítics amb la nostra realitat", ha dit Jiménez, qui ha recordat que sí que s'ha emès a Catalunya. En la seva resposta, Manresa ha avançat que aquest film s'emetrà pròximament al llarg d'una nit temàtica sobre "posicionaments civils crítics amb realitats concretes, com la defensa del territori", la qual també inclourà l'emissió del documental Overbooking.

stats