Xarxes socials

Elon Musk rep reforços: l'excap de seguretat de Twitter acusa l'empresa de "deficiències indignants"

Peiter Zatko assegura que la xarxa ha incorregut en "extenses violacions legals"

ARA
2 min
Diversos usuaris mirant el seu smartphone al davant d’un logo de Twitter a Varsòvia. La xarxa social busca augmentar les interaccions dels seus registrats.

BarcelonaElon Musk ha rebut reforços en la batalla legal que manté amb Twitter després que el polèmic magnat decidís retirar la seva oferta per la companyia poc després d’haver acordat la seva compra. L’antic cap de seguretat de Twitter, Peiter Zatko, ha acusat ara la xarxa social de tenir “deficiències extremes i flagrants” en les seves pràctiques per lluitar contra el correu brossa i els pirates informàtics, segons una denúncia presentada a la SEC (el regulador de la borsa dels Estats Units) el 6 de juliol i revelada ara pels principals mitjans del país.

Les crítiques de Zatko assenyalen que les deficiències en les polítiques de seguretat, privacitat i moderació de contingut venen de l’any 2011. Zatko, un popular hacker conegut entre la comunitat com a Mudge, va començar a treballar a Twitter a finals del 2020 i va ser acomiadat per l’empresa aquest gener.

Zatko acusa Twitter, el seu conseller delegat (Parag Agrawal) i altres executius d’“extenses violacions legals”, com ara donar informació enganyosa als usuaris i als inversors, i d’actuar amb “negligència i fins i tot complicitat” pel que fa als esforços dels governs estrangers per infiltrar-se en la plataforma.

Les acusacions arriben en un moment decisiu, atesa la disputa que Twitter manté amb Elon Musk, que es dirimirà en un judici que s’ha de celebrar a partir del 17 d’octubre a l’estat de Delaware. El judici en principi durarà cinc dies.

Musk va retirar per sorpresa la seva oferta al·legant que la informació que Twitter entrega als inversors està adulterada, de manera que el preu que ell havia ofert (44.000 milions de dòlars, una xifra gairebé idèntica d’euros al canvi actual) estava calculat d'acord amb dades falses. Twitter va reaccionar denunciant Musk, amb la intenció de forçar-lo a executar la compra, ja que havia assolit un acord vinculant, però el magnat –fundador de Tesla i SpaceX– se’n vol deslliurar. 

Arguments similars

Les queixes de Zatko i Musk són d’alguna manera similars, ja que tots dos sostenen que el nombre d’usuaris falsos de la xarxa social és més elevat del que es reconeix. Zatko, a més, sosté que Twitter ha violat els seus acords amb el govern dels EUA respecte a la preservació de la informació dels seus usuaris.

stats