Mèdia 13/06/2018

Inicien una campanya contra À Punt en què l'acusen d'estar "al servei de l'independentisme català"

Justifiquen les acusacions per l'ús de peces de roba de color groc per part de periodistes

Daniel Martín
2 min
Adelaida Ferre i Vanessa Gregori van ser les primeres cares d’À Punt.

ValènciaLa nova televisió valenciana no ha complert encara una setmana de vida, i ja ha sigut acusada d'estar "al servei de l'independentisme català" i de ser "una nova TV3". Així ho diu la Plataforma contra l'Adoctrinament i el blog 'A-puntades', que per sustentar aquestes afirmacions empren, entre altres arguments, l'ús de peces de roba de color groc per part d'alguns periodistes i responsables de la cadena, una situació que ha sigut esporàdica i en cap cas reivindicada pels seus protagonistes com a mostra de suport als polítics catalans. Des d'aquesta plataforma i blog també citen l'ús del terme "País Valencià" a À Punt com un argument per justificar les seves acusacions.

Tot i representar una part reduïda de la ciutadania, com demostra que el perfil a Twitter de la Plataforma contra l'Adoctrinament no supera avui dia els 79 seguidors, els arguments d'aquest col·lectiu i els del blog coincideixen amb els difosos per alguns dirigents amb molta més rellevància i audiència, com el diputat i president del grup parlamentari popular a les Corts Valencianes, Jorge Bellver, que diverses vegades ha acusat els nous mitjans públics de difondre l'ideari "catalanista". Un exemple va ser el passat mes de setembre, quan després que la directora general d'À Punt, Empar Marco, defensés al seu perfil de Twitter que el referèndum del 1-O era un exercici de "democràcia i llibertat d'expressió", va assegurar que Marco és "el cavall de Troia de Puigdemont".

En la mateixa línia que Bellver, la seva cap, la líder del PP valencià, Isabel Bonig, sol qualificar À Punt de TeleOltra. De fet, diumenge passat va reclamar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "freni en sec les pretensions, ingerències i provocacions d'independentistes declarats cap als valencians", després d'un missatge de l'expresident Carles Puigdemont a Twitter en què l'excap de l'executiu català desitjava a À Punt "el màxim d'encerts com a televisió pública" i que "tant de bo contribueixi, a través de la llibertat d'informació i opinió, a enriquir les relacions entre els territoris de parla catalana, a la seva fraternitat i democràcia".

stats