Mèdia 04/04/2022

La indústria televisiva ucraïnesa demana ajuda internacional

Els principals representants del sector estan participant en la trobada MIPTV

2 min
Imatge de la xerrada sobre la indústria ucraïnesa

BarcelonaRepresentants del sector audiovisual d'Ucraïna han demanat avui ajuda internacional als participants del MIPTV, l'esdeveniment mundial més important de la indústria televisiva. Grups de comunicació com StarLight Media, 1+1 Media o Media Group Ukraine han arribat a la trobada internacional, que se celebra a Canes des d'avui i fins aquest dimecres, amb un missatge comú de resistència i amb l'objectiu de buscar socis internacionals amb els quals arribar a acords que els permetin seguir operant mentre dura la guerra.

Els mitjans ucraïnesos busquen principalment socis internacionals que comprin algunes de les seves produccions o que estiguin disposats a fer coproduccions amb ells. Els representants dels grups de comunicació asseguren que des que va començar la guerra hi ha hagut un interès creixent per les produccions del país, com ara Servidor del poble, la sèrie que va protagonitzar Volodímir Zelenski abans de convertir-se en president d'Ucraïna. A l'estat espanyol, la sèrie es podrà veure gràcies a Mediaset, que fa unes setmanes va anunciar que havia comprat els drets d'emissió de la ficció i també de la seqüela en format de pel·lícula. Pel que fa a altres territoris, Netflix n'ha comprat els drets per als Estats Units, mentre que Channel 4 ho ha fet per al Regne Unit.

"Estem intentant salvar el país i estem intentant salvar la indústria", ha assegurat durant la presentació de continguts ucraïnesos Inna Filippova, representant de 1+1 Media, un dels principals grups de comunicació d'Ucraïna.

Arran de la guerra, els principals grups audiovisuals ucraïnesos han deixat de fer la seva programació habitual i treballen plegats en News United, un canal de notícies 24 hores que s'emet a través de totes les cadenes, ràdios i plataformes del país i que té un cost de 5,5 milions de dòlars al mes, segons avança The Hollywood Reporter. A més de demanar ajuda al MIPTV, les principals televisions privades del país, que depenen de la publicitat, s'han unit en la campanya per recaptar fons Support UA United News. Mitjans més petits i independents també han posat en marxa les seves pròpies campanyes de recaptació de fons per poder seguir informant.

stats