Mèdia 12/09/2013

Iñaki Gabilondo renya els polítics espanyols per no escoltar el sobiranisme

"Estem cridats inexorablement a una relectura de l'Estat", diu en un videoblog d''El País' que triomfa a les xarxes on titlla de "vergonya" la classe política de Madrid

Ara
2 min

BarcelonaEl periodista Iñaki Gabilondo firma un post al seu videoblog d''El País' que s'ha convertit en un fenomen a les xarxes. A mitja tarda de dijous acumula 1.000 retuits (cap dels cinc vídeos anteriors supera els 50) i suma també un inusual nombre de comentaris. L'expresentador del magazín matinal de la SER es lamenta de la resposta de la política espanyola als clams del sobiranisme. I llança un crit d'alerta per "tractar de recuperar una comunitat que se'n va. Que clamorosament expressa el seu desig d'anar vivint la vida pel seu compte. Que ja no confia en Espanya".

Gabilondo en cap moment defensa la celebració de la consulta, però sí es queixa que cap partit estigui proposant cap alternativa plausible. "El PSOE està amb la seva recepta de l'estat federal. El govern diu que això està bé i que en tot cas es pot tocar el pacte fiscal amb Catalunya. Però què és això? I UPyD va dient que el que cal fer senzillament és recuperar competències i va obtenint molts aplaudiments. Però què estem oferint? En què s'està treballant?", diu, visiblement consternat.

El periodista critica també que Rajoy amagui el cap sota l'ala. "Però que no és conscient que ja no li valdrà ni tan sols amb un acord del pacte fiscal. Que estem cridats inexorablement a una relectura de l'Estat. Que estem cridats a ocupar-nos inexorablement d'una reforma de la Constitució. En el cas que hi hagi temps". Al president espanyol arriba a dir-li que el seu cas és "verdaderament d'aurora boreal. Que estigui observant les dades de la prima de risc sense veure que 'e la nave va', i decidint que 'Bah, que no van ser tants'".

Paraules crítiques també per a la idea que una presumpta "majoria silenciosa" no aprova el procés. "Però què és això? Com pot estar en una situació fumant-se un cigar i prenent-se una 'relaxing cup of café con leche'? Una vergonya". També Rubalcaba rep bastonada, ja que l'acusa d'estar pendent només "d'esperar la cimera d'octubre, a la seva oportunitat".

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

El post conclou amb un paral·lelisme amb l'expresident Zapatero. "No va veure que s'apropava la crisi econòmica i se li va retreure això. Perquè va arribar l'onada i el va enterrar. Rajoy no està volent veure una cosa que és molt més visible que visible era a l'any 2007 l'arribada de la crisi econòmica. Ens ofegarem en aquesta onada, potser? Tant de bo que no". I rebla: "No anem pel bon camí perquè tenim una classe política senzillament de vergonya".

stats