Mèdia 21/10/2021

IB3 reconeix que va ser un "error" incloure només l'opinió de Vox a una informació sobre migrants

El director general, Andreu Manresa, ha donat explicacions durant la sessió de control al Parlament

ARA Balears
2 min
Andreu Manresa durant la comissió de control al Parlament

El director general d'IB3, Andreu Manresa, ha reconegut que "no va ser oportú i va ser erroni" incloure només l'opinió de Vox a una peça informativa sobre la crisi migratòria. Manresa ha argumentat que va ser l'únic partit que aquell dia va oferir declaracions al respecte.

El director de l'ens públic ha fet aquestes declaracions a la comissió de control d'IB3 al Parlament, durant la qual els diputats han demanat en diverses ocasions la mateixa pregunta respecte de la cobertura informativa de la crisi migratòria en una peça informativa de dia 17 d'octubre. La notícia en qüestió incloïa unes declaracions del líder de Vox a les Balears, Jorge Campos, com a única visió política de l'assumpte, fet que va causar polèmica a les xarxes socials. Aquest dijous, Manresa ha respost aprofitant la pregunta del diputat del PP, Antoni Fuster, i del diputat de MÉS, Josep Ferrà.

Durant la mateixa intervenció, Manresa ha assegurat que a IB3 "no hi ha criteris polítics" ni "línia directa amb el Consolat", fent referència a l'acusació del PP de no cobrir la convenció nacional dels populars.

Paral·lelament, en resposta a una altra pregunta de Fuster, Manresa ha defensat que si no s'estan fent tertúlies polítiques presencials és a causa de les mesures sanitàries i la necessitat de garantir que siguin plurals, però ha assegurat que es faran quan sigui possible.

Per altra banda, el director general també ha respost a preguntes sobre la reducció del pressupost destinat a producció de continguts. Manresa ha manifestat que intentaran que totes les empreses que presentin propostes "tinguin resposta".

Altres preguntes dirigides al director d'IB3 versaven sobre conflictes entre els treballadors d'informatius i l'adjudicatària del servei, Dalton Audiovisual, com per exemple les comunicacions entre la cadena i els treballadors. Manresa ha contestat que l'empresa té "llibertat d'organitzar els seus treballadors en funció de les necessitats", encara que ha reconegut que es podria tenir "mà esquerra" en les comunicacions i ha defensat que es controla el compliment de la normativa laboral i els increments salarials des de l'ens públic "de manera recurrent".

Paral·lelament, Manresa ha respost a una pregunta de Més per Menorca sobre les bases per a la selecció d'un lloc d'editor. La diputada Patricia Font qüestionava que només s'exigeixi un nivell de català B2, tractant-se d'un treball relacionat amb la comunicació. També ha criticat que es demanin dos anys d'experiència en les funcions del lloc, ja que "hi ha redactors d'IB3 que fa deu anys que treballen i no tindran opció de promocionar".

El director general de l'ens ha defensat les bases, assegurant que s'ajusten a la normativa, i puntualitzant que encara que el nivell mínim sigui un B2 els nivells superiors es valoren en la puntuació. Igualment, ha apuntat que un redactor que hagi tingut treballs de responsabilitat pot presentar-s'hi.

D'altra banda, en resposta a una pregunta del PSIB, Manresa ha defensat que a IB3 el col·lectiu LGTBI "hi és present de manera transversal", encara que no hi hagi "un només espai concret" dedicat a ells, una cosa que consideraria "una fragmentació errònia". "Volem que tingui presència en la programació amb naturalitat", ha dit Manresa, que ha assegurat que fan això sense caure en "estereotips".

stats