La invasió alienígena que mai mor

Movistar+ estrena una nova versió de ‘La guerra de los mundos’ en forma de minisèrie

El canal exclusiu #0 de Movistar+ se suma aquest divendres a l’estrena mundial de la minisèrie La guerra de los mundos, produïda per la cadena BBC. Es tracta d’una nova versió del clàssic de H.G. Wells, que dirigeix Craig Viveiros ( And then there were none, Rillington place ) i que compta amb Peter Harness ( Wallander, City of vice ) com a guionista.

La història es divideix en tres capítols i ens trasllada a l’Anglaterra eduardiana de principis del segleXX, quan el George (Rafe Spall) i la seva parella Amy (Eleanor Tomlinson) estan a punt d’emprendre una vida junts. És llavors quan l’impacte d’un gran meteorit desencadena una invasió alienígena. En aquest context, la parella protagonista haurà d’enfrontar-se a l’amenaça d’un enemic desconegut i sobreviure en un món devastat.

Al costat de Rafe Spall ( Jurassic World: El regne caigut, The big short ) i Eleanor Tomlinson ( Loving Vincent, Poldark ) hi trobarem Robert Carlyle ( Trainspotting, Once upon a time ) representant el paper del famós astrònom Ogilvy i Rupert Graves ( Swimming with men, Sherlock ) interpretant el germà del protagonista.

A diferència del llibre original, en què el narrador era un periodista anònim, a la versió de Viveiros la veu en off que anirà explicant la història és la de l’Amy, la protagonista. El director sí que s’ha mantingut fidel a l’original pel que fa a les localitzacions i ha establert el desenvolupament de la trama a Londres i Surrey, les dues ciutats que apareixen a la novel·la original de H.G. Wells.

La nova adaptació de l’obra que arriba a Movistar+ combina elements propis del drama històric amb la ciència-ficció. “Hem volgut ser fidels al to i l’esperit del llibre, però també que fos una història contemporània, sorprenent i amb girs de guió: una col·lisió de ciència-ficció, drama històric i terror. No hi ha res acollidor o previsible sobre la novel·la de Wells, i això és el que hem volgut plasmar a la sèrie: tenim un repartiment increïble, un director brillant i una meravellosa tripulació”, explica Peter Harness.

Un relat amb moltes versions

El llibre de H.G. Wells és considerat una de les primeres novel·les que van presentar una invasió extraterrestre i, amb el pas dels anys, ha tingut una gran influència sobre altres obres de la mateixa temàtica.

El 30 d’octubre del 1938 Orson Welles va voler aprofitar la nit de Halloween per emetre en directe per la ràdio la seva particular adaptació de La guerra dels mons. L’emissió del programa va generar alarma social, ja que va fer creure a alguns oients que la narració era real, cosa que va demostrar el poder dels mitjans de comunicació de l’època.

L’any 1953 se’n va estrenar a Hollywood la primera versió cinematogràfica, considerada una de les millors pel·lícules de ciència-ficció de la dècada. Dirigida per Byron Haskin a partir d’un guió de Barré Lyndon, és la primera adaptació del treball de Wells a la gran pantalla. Des de llavors se n’han fet diferents adaptacions, des d’un disc titulat Jeff Wayne’s musical version of the War of the Worlds fins a un videojoc basat en el musical homònim. No va ser fins al 2005 que Steven Spielberg es va interessar per reviure el clàssic. A la versió del director d’ E.T. el protagonista és Tom Cruise i l’acció transcorre als EUA.

El llançament de la sèrie dirigida per Viveiros competirà amb una altra actualització del clàssic que s’estrenarà a Fox a final de mes amb el mateix nom. Howard Overman dirigirà una versió situada als nostres temps i protagonitzada per Gabriel Byrne.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF