Uns Globus d'Or moribunds premien 'Succession' i 'Hacks' com a millors sèries

Els premis han volgut mostrar el seu nou compromís amb la diversitat guardonant MJ Rodriguez, la primera actriu transgènere a guanyar un Globus d'Or

2 min
Escena del final de 'Succession'

BarcelonaPotser perquè va ser amb una sèrie que va marcar el principi de la fi dels Globus d'Or –la nominació d'Emily in Paris el 2021 va ser un dels motius de l'inici de la seva decadència–, els premis d'aquest any en l'apartat televisiu han volgut tenir la diversitat com un dels seus eixos. Uns guardons que no han tingut gala ni catifa vermella i que simplement s'han anunciat amb una publicació a les xarxes socials i a la pàgina web de l'organització.

Tot i que hi ha hagut picades d'ullet a la diversitat, els premis grans, però, han sigut per a dues de les grans favorites, dues produccions de la HBO: en la categoria de drama, la premiada ha sigut Succession, i en el de comèdia ha sigut Hacks, una sèrie que fins fa poques setmanes no havíem pogut veure a l'estat epanyol.

En les categories d'interpretació és on trobem algunes sorpreses. En l'apartat dramàtic, Jeremy Strong –un dels guardons més previsibles– s'ha endut el premi al millor actor, mentre que MJ Rodriguez, de Pose, ha estat guardonada com a millor actriu. Rodriguez es converteix així en la primera actriu transgènere en guanyar un Globus d'Or. Tot i el boicot de Hollywood als premis, l'actriu ha celebrat el guardó a través de les xarxes socials assegurant que la seva victòria obrirà portes a tots els intèrprets. "Veuran que hi ha possibilitats. Veuran una noia negra llatina de Newark, Nova Jersey, que tenia el somni de canviar la manera de pensar dels altres amb amor, i que l'amor guanya".

Pel que fa a actors de comèdia, els guanyadors han sigut Jean Smart, que ja es va endur l'Emmy pel seu paper d'una còmica en hores baixes, i Jason Sudeikis, per l'optimista entrenador de futbol Ted Lasso.

Un altre dels apartats en els quals s'han vist els intents dels Globus d'Or de reconciliar-se amb aquells que els acusen de poc diversos ha sigut el del premis al millor actor secundari, categoria en què ha premiat el coreà Oh Yeong-su, d'El juego del calamar. La millor secundària femenina ha sigut Sarah Snook, de Succession.

Premi per a 'El ferrocarril subtérraneo'

Tot i que Mare of Easttown partia com a favorita en la categoria de millor minisèrie, finalment la guanyadora ha sigut El ferrocarril subterráneo (Amazon), l'adaptació televisiva del llibre de Colson Whitehead que explica l'existència d'un tren subterrani utilitzat pels esclaus per fugir del seu infern. És l'únic premi que s'ha endut la producció de Barry Jenkins.

En l'apartat d'interpretació, els guanyadors han sigut molt més previsibles: Kate Winslet ha estat nomenada millor actriu pel seu paper a Mare of Easttown (HBO), i Michael Keaton s'ha endut el premi a millor actor per Dopesick (Disney+), el relat de l'epidèmia d'opioides als Estats Units.

stats