'Emily in Paris' fa enfadar el govern de Kíev perquè dona una visió estereotipada dels ucraïnesos

El ministre de Cultura ha assegurat que el personatge que apareix a la sèrie és "insultant"

2 min
L'Emily amb la Petra, el personatge ucraïnès que ha generat polèmica

BarcelonaSi amb la seva primera temporada Emily in Paris va encendre la ira dels espectadors francesos pels tòpics sobre el país i la seva capital, amb la segona temporada, estrenada al desembre, han sigut els ucraïnesos els que s'han ofès. En un capítol d'aquesta entrega, l'Emily, una nord-americana que es trasllada a París per feina, passa el dia amb la Petra, una noia ucraïnesa amb qui coincideix a classe de francès. El personatge, interpretat per Daria Panchenko, és presentat com una noia sense gust a l'hora de vestir i que es dedica a robar peces de roba de luxe dels grans magatzems. Per al ministre de Cultura ucraïnès, Oleksandr Tkatxenko, la caricatura que la sèrie fa de les dones ucraïneses és "inacceptable i insultant".

Segons els mitjans ucraïnesos, el ministre ha elevat la seva queixa enviant una carta a Netflix, plataforma que emet la sèrie, en què mostra el seu enuig pel personatge de Petra. "¿És així com som vistos els ucraïnesos? ¿Com a persones que roben, que ho volen tot gratis i que sempre tenen por de ser deportats? No hauria de ser així", ha remarcat el ministre.

Emily in Paris ha rebut moltes crítiques per la quantitat d'estereotips i clixés que contenen les seves trames. Tant en la primera com en la segona temporada, els francesos són presentats com a persones antipàtiques que enganyen les seves parelles freqüentment. En la segona temporada, la sèrie ha afegit un personatge britànic, l'Alfie, que critica tot el que és francès i evita integrar-se en la vida parisenca freqüentant pubs anglesos, bevent cervesa i mirant partits de futbol.

La protagonista de la sèrie, interpretada per Lily Collins, també ha sigut criticada pels pocs esforços que fa per aprendre i parlar francès, tot i que treballa en una empresa gal·la.

Quan Emily in Paris es va estrenar, el seu creador, Darren Star, va defensar la sèrie de les crítiques que la consideraven una ficció farcida de clixés. El guionista va assegurar que no es penedia de mostrar París a través d'una mirada glamurosa. "Volia mostrar París d'una forma meravellosa que fes que la gent s'enamorés de la ciutat de la mateixa manera que em va passar a mi", va explicar Star, que assegura que a l'hora de fer la sèrie s'ha inspirat en la seva experiència durant el temps que va passar a la ciutat. "Ens enriem dels clixés, però són clixés que tothom ha experimentat en algun moment o altre, tant des del punt de vista nord-americà com des del punt de vista francès. Va d'això", va dir en una entrevista a The Hollywood Reporter.

stats