22/02/2021

Què diu que commemorem, aquest 23-F?

2 min
El rei emèrit Joan Carles I, en una imatge d'arxiu.

El perfil oficial de Twitter de la Casa del Rei envia el següent missatge: "Sa Majestat el Rei assistirà, juntament amb els representants dels màxims poders institucionals, a l'acte que commemorarà el 40 aniversari del cop d'estat del 23-F". Potser és deformació professional, però ¿no s'hauria de commemorar "la derrota del cop d'estat" o "el cop d'estat fallit"? Al final potser sí que ens faran creure que Tejero era un pobre ingenu a qui van utilitzar per legitimar el rei. L'aniversari, per a l'emèrit, arriba amb regal: "La Zarzuela i la Moncloa negocien la tornada de Joan Carles". El diari subratlla que "serà el gran absent al Congrés en l'acte del 23-F". I exposa en un subtítol que la manca d'eleccions a la vista afavoreix el seu retorn, la qual cosa no deixa de ser una admissió del caràcter polaritzador que genera la figura.

Dependència

Titular de portada de l'Abc: "La Moncloa accepta l'exigència del PP de deixar Podem fora del CGPJ". És a dir, un partit convenç (part d)el govern perquè exclogui un altre partit del poder judicial. Ja m'imagino que diu "la Moncloa" perquè posar-hi "el PSOE" significava fer una amanida de sigles, en comptes d'un titular. Però que la frase quedi com a exemple de la despreocupació amb què es practica la concupiscència de poders a Espanya. Incloent-hi el quart, de poder.

Parpella

Llegit en un perfil de Hasél a La Vanguardia: "Amb prou feines parpelleja" i "La mirada de Hasél, en la imatge instants abans de ser detingut, era ja igual d'inquietant quan era petit". Ah, les llavors del mal... La literatura és l'art d'explicar la veritat des de la ficció, d'acord. Però quan s'encreua amb el periodisme hi ha una línia molt fina que separa el perfil de la caricatura. Jo, per si de cas, he sortit a comprar col·liri.

stats