05/10/2021

Casado, l'ambaixador de les polítiques més fosques... només a Catalunya

2 min

Casado va consumar diumenge el seu bany de masses. I els diaris de la dreta (declarada) s'encarregaven de recollir el líder del PP de la metafòrica banyera que va ser la plaça de toros de València, d'eixugar-lo i, sobretot, de deixar-lo ben empolainat. Mirem alguns titulars de portada de Madrid: "Casado anuncia la convenció del PP com l'inici del canvi" (Abc), "Casado il·lusiona un PP unit: «Estem preparats per guanyar»" (El Mundo), "«Un partit unit i fort capaç de rescatar els espanyols de la ruïna»" (La Razón). El contingut noticiós és prim, molt prim. No hi ha doctrina ideològica ni cap idea força: només sabó i boletes efervescents d'aquelles que poses a la banyera i desprenen olor de vainilla, o cotó de sucre. Les fotos, de Salvador Profidén de la Patria.

Portada 4 octubre 2021 ABC

Mentrestant, a Catalunya, la qüestió es veia de tonalitats ben diferents. "Bany de masses amb gestos a Vox", titulava El Periódico. "El PP assumeix el discurs de Vox sobre Catalunya", reblava La Vanguardia. I a l'ARA es destacava la cita següent de l'aspirant a monclovita: "Portarem Puigdemont al Suprem". És la cara sinistra de la festa que es venia a Madrid. Mentre allà se saludava Casado com el gran aglutinador de la dreta inequívoca, aquí es coincidia en assenyalar-lo com a llop amb pell de xai: l'ambaixador tolerable per a les masses de les polítiques de la ultradreta que Abascal i els seus han naturalitzat. El xèrif que promet penjar a la forca l'enemic públic número u.

Pablo Casado va tallar diumenge dues orelles: les del llop que l'alertava del seu relleu imminent si no assumia les posicions més dures, seguint el pas que marca la ultradreta.

Àlbum de titulars

"Ana Peleteiro, negra per fora i roja per dins: l'atleta progre es compra un cotxe de 50.000 euros". (Mediterráneo Digital, pur franquisme sociològic.)

stats