Mèdia 16/03/2018

‘Tren de Llevant, sense vies’, avui, a ‘Zoom’, d’IB3 TV

1 min
‘Tren de Llevant, sense vies’, avui, a ‘Zoom’, d’IB3 TV

El tren de Llevant va deixar de funcionar el 1977. Anys abans ho van fer altres línies ferroviàries, com la que arribava a Santanyí i el tramvia de Palma. Quatre dècades més tard, tot i les promeses dels partits d’esquerres per reimplantar aquestes línies, tot continua igual, i l’aposta principal s’ha demostrat que és l’ampliació de carreteres.

En el programa Zoom se centren especialment en la línia del tren de Llevant. El 1998, un grup de ciutadans de la comarca va iniciar una sèrie de reivindicacions per reclamar la reimplantació de la línia, per connectar de manera ràpida i sostenible zones de la població que, anant per carretera en autobús públic, es poden torbar quasi quatre hores a arribar a Palma.

El tren de Llevant és un exemple d’un model -el de potenciar el tren en comptes del cotxe o bus- en el qual no tothom està d’acord. Els opositors no hi veuen ni capacitat pressupostària ni viabilitat pel que fa a ocupació de passatgers.

Al Zoom mostren les dues visions: els que veuen el tren com a eina de futur per a una mobilitat sostenible, i els que ho veuen com un caprici.

stats