Mèdia 19/11/2019

'La casa de papel' arrasa en els premis Iris de l'Acadèmia de la Televisió

La sèrie es va endur els cinc premis als quals optava, entre ells el de millor ficció

Alejandra Palés
2 min
Alba Flores es va endur el premi a millor actriu pel seu paper de 'Nairobi' a 'La casa de papel'

BarcelonaLa casa de papel segueix la seva carrera imparable. La sèrie d'Álex Pina va ser la gran triomfadora de la 21a edició dels premis Iris de l'Acadèmia de la Televisió, entregats ahir a la nit. El thriller de Netflix va demostrar que és difícil plantar-li cara i es va endur els cinc premis als quals aspirava: millor ficció, millor producció, millor direcció, millor actriu (que va recaure en Alba Flores) i millor actor (per a Álvaro Morte).

La sèrie de Netflix, que aviat començarà a rodar la quarta temporada, es va imposar a altres ficcions com Arde Madrid (Movistar+), Hierro (Movistar+), La caza. Monteperdido (TVE), Matadero (Antena 3) i Presunto culpable (Antena 3). Tot i que la producció de Pina va dominar les categories de ficció, Hierro va poder rascar un premi en l'únic apartat en què La casa de papel no competia. La sèrie de Candela Peña i Darío Grandinetti va ser reconeguda amb el guardó al millor guió, premi que van compartir el creador de la ficció, Pepe Coira, i l'equip de guionistes integrat per Fran Araújo, Coral Cruz i Carlos Portela.

A més del premi per a Hierro, Movistar+ va tancar la nit amb un segon guardó. David Broncano es va endur el premi a millor presentador per la seva tasca al capdavant del late late show La resistencia, un dels programes insígnia de la plataforma.

Cinc premis per a RTVE

Per la seva banda, RTVE, que partia amb 20 nominacions, es va endur a casa cinc premis. El periodista Carlos Franganillo, actualment responsable del Telediario 2 de La 1, va recollir el reconeixement com a millor presentador d'informatius. El guardó a millor informatiu va ser compartit entre La 2 noticias, que acaba de celebrar els 25 anys en antena, i Al rojo vivo, l'espai d'actualitat presentat per Antonio García Ferreras a La Sexta.

La 2 també va veure reconegut un dels seus espais més celebrats, Cachitos de hierro y plomo, que va merèixer el premi al millor programa.

La corporació pública també va triomfar en les categories de millor programa infantil i millor realització. El primer va anar a parar a Los Lunnis de leyenda pel seu especial dedicat al Museu del Prado, mentre que el segon va reconèixer la cobertura dels Sanfermines per part de La 1.

Un dels guardons destacats de la nit va ser el premi de la crítica, que aquest any s'ha entregat ex aequo a Cuéntame i Sálvame. L'encarregada de recollir el premi en nom del programa del cor va ser Belén Esteban, que en el seu discurs va assegurar: "A Sálvame sempre se li exigeix més i això l'ha fet millor i més fort. Han hagut de passar onze anys perquè l'Acadèmia de la Televisió ens reconegui algun mèrit".

'La casa de papel' arrasa en els premis Iris de l'Acadèmia de la Televisió
stats