Plataformes

Adeu als comptes compartits de Netflix: a partir del 2023 s'haurà de pagar un extra

La plataforma oferirà la possibilitat de crear subcomptes augmentant el preu de les tarifes

2 min
Netflix apuja el preu mensual de les tarifes entre un i dos euros

BarcelonaNetflix s'han cansat que els seus usuaris comparteixin amb amics i familiars els seus serveis. En una carta enviada als accionistes amb motiu de la presentació dels resultats trimestrals, la plataforma ha anunciat que a partir del 2023 començarà a cobrar un extra a aquells clients que vulguin continuar compartint el compte. La plataforma fa temps que insinua els seus plans per posar fi a la compartició de comptes i despeses de subscripció, una estratègia que perjudica el seu negoci perquè possibilita que hi hagi usuaris que usin el seu servei sense pagar una quota mensual.

"Hem desenvolupat un pla per monetitzar l'ús de comptes compartits i començarem a implementar-lo a principis del 2023. Després d'escoltar els nostres consumidors, oferirem als usuaris que utilitzen comptes aliens la possibilitat de transferir el seu perfil de Netflix a un compte propi i els clients que fins ara han compartit comptes tindran l'opció de pagar un extra per a amics i família que els permetrà crear subcomptes", explica la companyia a la carta als accionistes. Aquest pla que Netflix vol fer extensiu a tots els mercats on té presència ja s'ha posat en pràctica a Xile, Costa Rica i el Perú, on al març van començar les proves per veure com reaccionaven els clients. En aquests països, els subscriptors han hagut de pagar 2,99 dòlars extra al mes per cada usuari addicional.

A la seva pàgina web Netflix es mostra taxatiu i remarca que les persones que no viuen en una mateixa casa "hauran d'usar el seu propi compte". La companyia verifica el requisit de la convivència a través de l'adreça d'IP, dels identificadors dels dispositius i l'activitat del compte. En cas que l'usuari es connecti des d'una altra xarxa o des d'un dispositiu diferent fora de casa, per exemple, perquè està de viatge, la companyia farà una verificació del dispositiu per comprovar que està autoritzat a fer servir el compte.

Actualment, Netflix ofereix tres plans de subscripció: el bàsic (7,99 euros), l'estàndard (12,99 euros) i el prèmium (17,99 euros). A aquestes tres opcions s'hi sumarà a partir del 10 de novembre una tarifa més barata que inclourà anuncis que s'emetran abans i durant les sèries o pel·lícules que vulgui veure l'usuari. A Espanya aquest model de subscripció, que suposarà quatre o cinc minuts d'anuncis per hora, costarà 5,49 euros.

Tots aquests canvis en el servei de Netflix arriben just quan la plataforma ha presentat uns resultats trimestrals molt més positius del que s'esperava. Entre juliol i setembre ha sumat 2,4 milions d'usuaris, una xifra que ha superat les expectatives de la companyia, que havia previst un augment de la base d'abonats de només un milió.

stats