ENSENYAMENT
Mèdia 01/07/2013

Triar carrera és més fàcil que mai gràcies a l'ARA i Unportal.cat

La web especialitzada en ensenyament superior i l'ARA s'uneixen per oferir un servei als estudiants després de la selectivitat

Ara
2 min
CAPTURA unportal

BarcelonaENTRA AQUÍ I TRIA UNIVERSITAT

Actualment, la quantitat de títols universitaris que es poden cursar a Catalunya superen els 500, repartits en 12 universitats, que compten al mateix temps amb una multitud de centres adscrits. Aquest panorama, que a més canvia constantment, posa molt difícil als joves que volen escollir els seus estudis superiors encertar en la seva tria. Per això Unportal.cat i l'ARA s'han posat d'acord perquè els lectors del diari tinguin la millor eina al seu abast per triar estudis o per ajudar els seus fills a elegir-los.

A la web d'orientació acadèmica Unportal.cat poden fer-ho molt fàcilment a través d'un cercador que aplega i sistematitza una informació molt àmplia i que, a més, està dispersa en diferents webs. Concretament, permet buscar títols a partir de la universitat que els ofereix i de les notes de tall que s'han demanat per accedir-hi. Aquests criteris de cerca de graus universitaris es queden aquí en la versió lliure de la web. En canvi, arriben fins als setanta per als subscriptors del diari, que tenen accés -al llarg d'aquest estiu- a la secció premium d'Unportal.cat. En aquest espai, els subscriptors de l'ARA tenen un gran ventall de possibilitats que, entre molts altres criteris, permet buscar carreres a partir d'indicadors com l'índex d'inserció laboral, el preu màxim que es vol pagar de matrícula, els idiomes que es necessiten per a cada grau o l'àmbit de coneixement on se situen.

Vies per afinar la recerca

A més, una vegada s'han buscat les carreres basant-se en algun d'aquests criteris, l'opció premium possibilita afinar la cerca afegint filtres als resultat obtinguts. Un cop filtrada la cerca, encara hi ha un pas més per trobar el que estem buscant. La web proporciona comparacions automàtiques en grups de tres títols com a màxim. Aquesta sèrie de passos suposen un gran estalvi de temps i de feina per als subscriptors de l'ARA, que poden accedir a tota la informació universitària generada després del procés de Bolonya d'una manera que no es pot trobar a cap altra web catalana.

Els serveis que ofereix en estudis superiors també els té en relació a cicles formatius de grau mitjà i superior, que s'imparteixen en 350 centres. A més, els presenta sobre un mapa per facilitar-ne la cerca. Unportal.cat va néixer el 2010 gràcies a l'experiència de dos periodistes especialitzats en ensenyament.

ENTRA AQUÍ I TRIA UNIVERSITAT

stats