FICCIÓ
Mèdia 19/06/2013

Telecinco descongela la història d'ambició de Mario Conde

'Los días de gloria' s'emetrà dos anys després d'haver-la rodat

Joan Callarissa
2 min
La casa on vivia Mario Conde a Madrid i l'antiga seu de Banesto són dues de les localitzacions on es va rodar el seu biopic.

Barcelona.Telecinco comença a escalfar motors per estrenar una pel·lícula que es va acabar de rodar fa dos anys. La cadena de Fuencarral ha esperat aquest temps a estrenar Mario Conde, los días de gloria sense donar cap explicació. Tot i això, Daniel Grao, l'actor principal, va deixar anar a Twitter que, quan tocava estrenar-la, Conde estava en campanya per ser el president de Galícia, i Mediaset no volia que semblés que emetre-la llavors era prendre partit per ell en aquella contesa autonòmica.

Grao, que dóna vida al banquer més recordat de l'Espanya dels anys noranta, assegurava que aquesta cinta de Salvador Calvo li havia permès descobrir "molts draps bruts del país". En una època sensible socialment a la corrupció, on cada dia apareixen crítiques més intenses contra els poders públics per la seva condescendència amb alguns tipus de delictes, aquesta minisèrie pot considerar-se tan d'actualitat ara com fa dos anys.

La ficció parteix de la biografia que ell mateix es va escriure, Los días de gloria . Una obra que va vendre més de 100.000 exemplars en una setmana i que va arribar el 2010. Amb el mateix nom, el biopic de Conde recrea com va anar ascendint fins que es va convertir en un dels homes més poderosos d'Espanya al capdavant de Banesto. Tot i això, no només es queda amb el seu èxit. També reflecteix la caiguda precipitada de Conde i la persecució legal i mediàtica que el va afectar abans d'entrar a la presó. Segons informava la web de Telecinco, la minisèrie també intentarà explicar el complex entramat financer que va crear, l'assetjament del poder polític, la seva associació amb Juan Abelló i, finalment, l'ingrés a la presó.

La producció compta amb altres actors destacats, a banda de Grao -Amar en tiempos revueltos -. Els catalans Francesc Orella i Mariona Ribas i Pedro Casablanc són algunes de les cares que formen part del repartiment. A més, els rodatges s'han pogut fer en localitzacions reals que van ser testimonis del destí del banquer. L'antiga seu de Banesto al carrer Alcalá de Madrid va obrir les portes a l'enregistrament. A més, també destaca que han pogut accedir a la casa de l'exbanquer al carrer Triana de la capital espanyola.

stats