FICCIÓ
Mèdia 22/06/2013

Telecinco i Globomedia tornen a apostar pels periodistes en la ficció

'De boca en boca' narra els afers interns de la redacció d'una revista de moda

Joan Callarissa
3 min

Barcelona.Quinze anys després de seduir les audiències amb un José Coronado fent de periodista acompanyat, entre altres dones, per una Belén Rueda -que llavors feia de fotògrafa-, Telecinco i Globomedia s'han tornat a aliar amb objectius semblants. A la sèrie De boca en boca , cadena i productora recrearan de nou una redacció i totes les qüestions personals i informatives que hi tenen lloc.

De fet, d'ençà que Globomedia va unir-se accionarialment al projecte de La Sexta, les relacions entre aquesta productora i Mediaset sembla que s'havien aturat. Un dubte que Paolo Vasile, el conseller delegat de Mediaset, va intentar esvair dient que malgrat aquesta competència que li feia Globomedia a Telecinco no són "rancorosos" i que durant aquest temps han mantingut la sèrie Aída a la graella. De fet, Vasile va intentar convèncer de la seva bona relació afegint a aquests arguments un compliment a Daniel Écija, un dels copropietaris de Globomedia. "És el millor creador de ficció d'Europa", va assegurar.

Amb la força empresarial de Vasile i el talent d'Écija, sembla que De boca en boca s'hauria de transformar en la nova ficció familiar potent dels prime times espanyols. Un objectiu que el cap de Mediaset té molt clar i que Écija explicava en la representació que caldria relativitzar. "Al final tindré por... Vasile té moltes expectatives", va confessar el creador de Globomedia.

La clau de volta de l'èxit previst és la comèdia que es desenvoluparà en la redacció de la revista especialitzada en moda i publicitat B&B. Per fer pujar les vendes, l'amo de la revista contracta el Pablo -interpretat per Gonzalo de Castro-, un prestigiós periodista que treballava a l'estranger i que torna amb la intenció de revolucionar la redacció i fer-la molt competitiva.

El fitxatge del Pablo sorprèn la Candela -encarnada per Belén Rueda-, i no precisament de manera positiva. Ella és la subdirectora de la publicació i aspirava al lloc que li concedeixen al Pablo. Tot i això, la seva frustració no es queda només aquí. El Pablo és un exnòvio que la va abandonar fa 16 anys, i va marxar sense donar explicacions.

Per acabar d'adobar aquesta situació de renovació, l'arribada del Pablo coincideix amb la de la Sonia -a la qual li dóna vida a la ficció l'actriu Macarena García-, la filla universitària de la Candela, que treballa a la redacció perquè és una bloguera sobre moda. En aquests primers moments, també arriba a la redacció el Juan, un redactor júnior molt apassionat que interpreta Dani Rovira.

Està previst que la sèrie es comenci a rodar la primera quinzena d'octubre, cosa que està més que confirmada perquè ja estan escrits quatre dels tretze primers capítols. "Amb presses s'hauria pogut començar a rodar ja, però ara no la necessitàvem per programació. S'estrenarà el 2014", va assenyalar Vasile el dia de la presentació. La productora enregistrarà més capítols de la sèrie mentre s'emet la ficció.

Pel que fa a format, Globomedia i Mediaset haurien estat parlant de la possibilitat d'anar més enllà en la combinació de dos gèneres que els han donat molt èxit. Amb De boca en boca volen unir diferents elements de les sèries professionals i de les ficcions "de tall familiar", va explicar Manuel Villanueva, director de continguts de Mediaset Espanya.

Parlar d'una nova sèrie és parlar de totes les anteriors. Per aquest motiu, a la presentació van preguntar a Écija si s'assemblaria a Periodistas . Ell va dir que igual que s'hi assemblarien dues sèries d'advocats, no més. El seu referent diu que són les ficcions dels anys vuitanta que firmava Steven Bochco.

stats