Televisió
Mèdia 26/08/2013

TVE confirma que emetrà toros en horari infantil l'1 de setembre

Ho farà un any després de l'última transmissió i per "tractar amb naturalitat la festa nacional"

Ara
1 min

BarcelonaTVE emetrà diumenge una corrida de toros, un any després d'haver recuperat aquest tipus de contingut que havia quedat fora de la graella de la televisió pública durant les sis temporades anteriors. Ho ha confirmat la mateixa cadena aquest dilluns a la tarda en un comunicat en què assegura que la transmissió d'aquesta corrida, des de Mèrida, "s'emmarca dins de la filosofia de la corporació de tractar amb naturalitat la festa nacional en atenció a la seva dimensió cultural, econòmica i social a Espanya". Igual que va passar fa un any, la corrida s'emetrà en horari infantil, ja que començarà a les 19.00 h. En aquest sentit, la cadena remarca que l'esdeveniment forma part "d'unes jornades culturals per a la joventut" de la ciutat.

La televisió pública aclareix que la transmissió serà possible gràcies a l'acord a què la cadena va arribar amb la Mesa del Toro, un pacte que "implica la cessió de drets de difusió de cadascuna de les parts implicades". Així doncs, tant els toreros que participaran a la corrida com la ramaderia i l'empresari que l'organitza "cediran" aquests drets per "facilitar la transmissió", ja que TVE només s'haurà de fer càrrec del cost "del desplegament tècnic necessari" per cobrir l'acte.

Fa pocs dies ja havia transcendit que TVE estava negociant per oferir aquesta corrida, malgrat que l'any passat es va produir una polèmica important quan la cadena va recuperar els toros. Aquella emissió va tenir una audiència d'1.157.000 persones i un 12,7% de quota de pantalla al conjunt d'Espanya, mentre que a Catalunya va quedar-se amb el 9,3% de 'share' i 126.000 espectadors.

stats