NOVA TEMPORADA
Mèdia 16/06/2013

La Sexta aposta per la ficció estrangera per partida triple

Emetrà 'Revolution', 'Transporter' i 'The Glades'

Joan Callarissa
2 min

Barcelona.El canal que va fundar Jaume Roures i que ara forma part del grup mediàtic Atresmedia no ha canviat gaire en el seu plantejament de mercat. La seva carta de presentació davant l'audiència sempre ha passat per comptar amb sèries de producció nord-americana que dóna en obert perquè recullin a l'Estat el mateix èxit que han tingut fora. El mentalista , Bones o The walking dead són en l'imaginari col·lectiu sèries completament vinculables a la cadena. De fet, són ells mateixos els que s'han encarregat d'aconseguir-ho, a base de redifusions i campanyes de promoció a internet i per la mateixa cadena.

De cara al setembre La Sexta ja ha triat les seves noves apostes en matèria de ficció. Les tres elegides són Revolution, Transporter i The Glades . Tres ficcions que, ja sigui a través de plataformes de pagament o de les descàrregues a internet, ja s'han pogut veure a l'Estat.

Revolution és la nova producció basada en un context postapocalíptic de J.J. Abrams, el creador de Perdidos . Estrenada a nivell global per la NBC el setembre del 2012, la ficció es fixa en les peripècies d'una família que haurà de lluitar per tornar-se a reunir en un món ple de ciutats buides, milícies locals i on no queda ni rastre de cap tecnologia de les actuals.

Quinze anys després que s'acabés l'energia elèctrica, Charlie Matheson -interpretada per Tracy Spiridakos- veu sacsejada la seva vida quan una milícia mata el seu pare i segresta el seu germà. Llavors la Charlie emprendrà un dur i revelador viatge al costat d'un amic del seu pare i la seva madrastra per trobar el seu oncle Miles, un antic marine . El Miles serà l'únic que podrà ajudar la Charlie a recuperar el seu germà i a descobrir la veritat sobre la desaparició de l'electricitat a la Terra. La seva estrena als EUA va ser el que més s'ha vist al país en els últims tres anys.

La graella de La Sexta també ampliarà catàleg amb Transporter . Aquesta ficció, una coproducció franco-canadenca que parteix de la trilogia cinematogràfica amb el mateix nom que va crear Luc Besson, continua les històries de Frank Martin, el transportista que protagonitza els films. Aquest personatge, interpretat per Jason Statham, és un home misteriós que treballa com a xofer per a tot tipus de persones. Les seves tres normes bàsiques són: mai canviïs el tracte, no sàpigues mai cap nom i mai obris el paquet. Com a garantia de qualitat, la sèrie compta amb el fet que l'estrena als EUA la va fer el canal HBO.

The Glades és una sèrie que ja acumula tres temporades i que es va estrenar el 2010. Renovada per a una quarta entrega, que encara no s'emet, la sèrie se centra en un detectiu d'homicidis brillant però amb una conducta difícil de suportar. Després de ser acomiadat del departament de policia de Chicago, es veu obligat a exiliar-se al poble de Palm Glade, a Florida. Però els afores dels Everglades de Florida no són tan idíl·lics com semblen i també hi ha assassinats. La intersecció de la seva arruïnada vida professional i de la seva possible vida sentimental guien la trama enmig de bonics paisatges plens de golfistes.

stats