L'SPIB reclama un pla d'ajudes per als mitjans de comunicació de les Illes

Defensen que la pluralitat informativa és clau per al creixement de la societat balear

El Sindicat de Periodistes de Balears (SPIB) reclama un pla d'ajudes econòmiques al Parlament de les Illes Balears per tal d'assegurar el manteniment dels llocs de treball d’aquests professionals i la supervivència dels mitjans de comunicació de les Balears a aquesta crisi sanitària. L'SPIB ha explicat que els ERTO que molts mitjans de comunicació de les Illes s'han vist obligats a aplicar durant la pandèmia han deixat "un panorama desolador".

El sindicat ha demanat als grups parlamentaris que cerquin solucions per al sector, que "encara no s'havia recuperat de la crisi econòmica del 2008", per "pal•liar els efectes de la finalització dels ERTO i ajudar a la supervivència de les empreses periodístiques i de la totalitat de les seves plantilles". El sindicat ha defensat, a més, que, "ara més que mai, els periodistes són imprescindibles per a una societat democràtica cada vegada més necessitada d'informació veraç, contrastada i precisa".

L'SPIB reclama "mesures concretes" als grups parlamentaris per a garantir la viabilitat de les empreses periodístiques, i alerta de les conseqüències que ocasionaria la pèrdua de mitjans "tant en l'àmbit informatiu com de llocs de treball".

L'organització sindical assegura que les Balears s'han caracteritzat per la pluralitat informativa "que ha contribuït al seu creixement com a societat" i considera que "la ciutadania balear no ha de veure reduït el seu dret a rebre la informació local que aquests mitjans i els seus treballadors han ofert des de fa anys".

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF