Reportatges sobre Sant Llorenç i l'Holocaust guanyen el X Premi de Periodisme Alberta Giménez

Marta Martínez, Sergi Moyano, Javier Oliver i Cati Aina Oliver han estat els premiats

El Centre d'Ensenyament Superior Alberta Giménez (CESAG), Endesa i Bankia han lliurat aquesta dimarts el X Premi de Periodisme Alberta Giménez, dotat amb 2.800 euros. En la desena edició, s'han presentat 42 reportatges d'estudiants de vuit universitats i quatre països diferents.

De tots el participants en els premis, només quatre han estat guardonats, dos en la categoria escrita i dos en l'audiovisual. La guanyadora de la categoria de reportatge escrit, dotat amb 1.000 euros, ha estat Marta Martínez Fuster, estudiant de 4t de Periodisme del CESAG. El seu treball es titula 'Les llàgrimes de Sant Llorenç' i recull la tragèdia del temporal a través dels veïns. En la categoria audiovisual ha guanyat el premi de 1.000 euros Sergi Moyano Hurtado, estudiant de 1r de Periodisme de la Universitat Jaume I (Castelló), amb el reportatge titulat 'Educació contra l’Holocaust', sobre la visita d'un institut de València a un camp de concentració.

El segon premi de la categoria escrita, dotat amb 400 euros, ha estat per a Javier Oliver Villalba, estudiant de 3r Periodisme i Ciències Polítiques en la Universitat Abat Oliva CEU (Barcelona), amb el reportatge 'La solitud amb forma de vellesa', sobre la solitud de les persones majors. Finalment, el segon premi audiovisual, dotat també amb 400 euros, ha estat per a Cati Aina Oliver Mayol, estudiant de 4t del doble grau de Periodisme i Comunicació Audiovisual del CESAG, amb el reportatge 'L'atzar del Huntington', sobre les persones afectades per aquesta malaltia a les Balears.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF