Publicitat
Publicitat

"El govern espanyol bloqueja el suport exterior al pla independentista de Mas", portada d''El País'

'La Razón': "Els assessors de Mas venien la independència amb una falsa sentència de la Haya"

Els diaris d'aquest dissabte titulen:

  • El País: "Els avortaments van baixar el 2012 amb la llei que derogarà el PP" i "el govern espanyol bloqueja el suport exterior al pla independentista de Mas". Segons 'El País', Rajoy i García-Margallo multipliquen els contactes al més alt nivell contra el full de ruta sobiranista amb dos objectius: explicar que la Constitució no permet l'autodeterminació i que Catalunya té el nivell d'autogovern més gran d'Europa. Fonts de l'executiu asseguren al diari que troben "gran comprensió", especialment entre els socis de la UE.

  • La Razón: "Els assessors de Mas venien la independència amb una falsa sentència de la Haya". Segons el diari, Rahola i Forcadell sostenien que el tribunal defensava sobre Kosovo que "la democràcia preval sobre la legalitat". S'excusen –afegeix 'La Razón– dient que es basaven en un text del Col·legi d'Advocats de Barcelona, que ho ha desmentit.

  • El Mundo: "Gallardón va demanar a Blesa 'àrnica' per a un gran promotor". Segons el diari, l'actual ministre de Justícia va donar suport a l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa quan era alcalde i va intercedir a favor d'empresaris perquè obtinguessin un bon tracte a l'entitat financera.

  • La Vanguardia: "Catalunya comença a percebre l'inici de la recuperació". Segons una enquesta del diari, el pessimisme sobre l'economia cau 12 punts en només dos mesos. El 55% dels enquestats creuen que el pitjor de la crisi ha passat però que costarà sortir-ne.
  • El Periódico: "Robats cent mòbils cada dia a Barcelona"

  • El Punt Avui: "Sort sota mínims". El diari destaca que Catalunya només rescata 30 dels 359 milions gastats en la loteria de Nadal.
  • Abc: "Milions contra l'atur". Una grossa de Nadal molt repartida alleuja Leganés, Bailén i Arrasate, castigades per desocupació.
  • ARA: "Imputen la cúpula de Caixa Laietana per les preferents". Un jutjat admet una querella contra Josep Ibern, Pere Antoni de Dòria i cinc exdirectius més. Els cita com a querellats, els reclama documentació i ordena que se'ls prengui declaració com a imputats.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF