Publicitat
Publicitat

Els agents de paisà a RTVE Catalunya hi són per protegir-la de grups "radicals" que podrien "tallar l'emissió"

El director del centre afirma que s'han desplegat per decisió del govern espanyol, segons 'El País'

Els agents de policia vestits de paisà però armats que els treballadors de Televisió Espanyola a Catalunya han detectat des de fa uns dies a l'interior de les instal·lacions de la cadena a Sant Cugat del Vallès tenen la missió de "garantir la seguretat dels treballadors i de l'emissió" davant la possible actuació de  "sectors radicals". Ho ha explicat el director de RTVE a Catalunya, Carles González, en declaracions al diari 'El País', l'endemà que la secció sindical de CCOO a la cadena alertés de la seva presència en un comunicat i denunciés que ningú no havia explicat als treballadors el motiu d'aquest desplegament policial. 

"Estem en un escenari inesperat i no sabem què pot passar. Pot ser que en un moment t'arribi un grup de 50 persones que vulguin entrar per prendre el control del centre o tallar les emissions", explica González, que detalla que es tracta d'una parella d'agents –no precisa de quin cos– i que fa un mes que hi són per decisió del govern espanyol. Per això, diu, no sap fins quan es mantindrà la seva presència a les instal·lacions. El mateix dispositiu s'aplica també a la seu de Ràdio Nacional a Catalunya, situada al barri del Poblenou de Barcelona. 

El mateix González ha explicat al portal 'Vertele' que els agents van de paisà perquè es tracta d'una operació de "vigilància discreta", i assegura que estan situats fora de les instal·lacions, però que hi entren puntualment per anar al lavabo o a la cafeteria, que és "on els han vist els treballadors".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF