PAREU MÀQUINES

Parlar del serrell de Gabriel per no haver d'admetre les vergonyes democràtiques

Rere el periodisme de hi, hi! ha, ha! hi ha l'intent de desviar la conversa

ÀLEX GUTIÉRREZ
ÀLEX GUTIÉRREZ

El diari 'Abc' dedica la portada a Anna Gabriel i hi inclou dues fotografies: una amb el seu característic serrell rectilini i l'altra tal com se la va veure a Suïssa dimarts, amb un tallat menys connotat. El rotatiu escriu, en la seva primera pàgina, que "a la metamorfosi ideològica –del "no ens mouran" a fugar-se a la capitalista Ginebra– l'ha seguit l'estètica". Des que vaig llegir a 'La Vanguardia' una peça que deia que Arrimadas "coneix la queratina i les planxes i, per tant, la paciència i el desafiament" jo ja m'ho espero tot, del periodisme capil·lar. Ara, amb Gabriel s'hi han posat les botes. Seguint amb l''Abc', el columnista Luis Ventoso titula el seu article "Anna a la 'pelu'". En canvi, el diari no trobava lloc per recollir les declaracions de Folco Galli, portaveu oficial del ministeri de Justícia de Suïssa dient que, a priori, consideren que a Gabriel se la persegueix per "delictes polítics". ¿Aquesta bufetada amb la mà oberta a la democràcia espanyola és menys notícia que un serrell?

A 'La Razón', Pedro Narváez dedica una columna sencera a "El perruquer d'Anna Gabriel", Ely del Valle diu que s'ha recollit el serrell amb "pinces burgeses" i Pilar Ferrer titula la seva tribuna "La fi del serrell". Tot això en un sol dia. En canvi, que Suïssa ha abocat un gerro d'aigua freda sobre les pretensions d'extradir-la només apareix, i indirectament, en en una frase perduda de l'editorial. Esclar, els titulars estaven tots reservats per als cabells de la cupaire.

Dies enrere, Alfonso Ussía deia que "pateix almenys dues formes d'hidrofòbia: el seu cos rebutja l'aigua i sempre té mal de ràbia". Alfonso Rojo, director de 'Periodista Digital', de tant en tant s'hi refereix com a "la 'guarra' Gabriel". No parlem d'excrescències periodístiques, sinó de professionals amb tribunes de luxe. Són el sistema. I cobren per deshumanitzar.

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF