Publicitat
Publicitat

televisió

'Los Soprano', la sèrie amb més bons guions de la història

El sindicat de guionistes dels EUA la situa al primer lloc de la seva llista de les 101 millors ficcions de tots els temps

El sindicat de guionistes dels Estats Units ha situat la sèrie 'Los Soprano' al primer lloc de la seva llista de les 101 ficcions més ben escrites de tota la història, amb la qual vol reivindicar la feina d'aquest col·lectiu. El segon lloc de la llista és per a la comèdia 'Seinfeld', mentre que un clàssic com 'La dimensió desconeguda' completa el podi.

Prop de la meitat de la llista, elaborada a partir de les votacions dels socis del sindicat, està formada per produccions dels últims deu anys, tot i que al 'top' 10 només hi ha una sèrie que estigui encara en emissió: 'Mad men', que ocupa el setè lloc. Aquesta sèrie sobre uns creatius publicitaris queda per darrere d''All in the family' (quarta), 'MASH' (cinquena) i 'The Mary Tyler Moore Show' (sisena), mentre que 'Cheers' ocupa el vuitè lloc, 'The Wire' el novè i 'The west wing' el desè.

Més avall hi ha sèries tan conegudes com 'Els Simpsons' (11), 'Breaking bad' (12), 'Friends' (24), 'Expediente X' (26), 'Lost' (27) o 'Star Trek' (33), 'Modern family' (34), 'Sexo en Nueva York' (39) o 'Juego de tronos' (40).

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF