Publicitat
Publicitat

Televisió

L'espontani del 'Telediario' s'havia passat quatre hores amagat al lavabo

Els sindicats de TVE denuncien els errors de seguretat i els atribueixen a les retallades

L'home que dimecres es va colar al plató del 'Telediario' durant l'emissió de l'informatiu ja havia intentat aquella mateixa tarda difondre les seves teories conspiratòries des del programa 'Entre todos', però no se n'havia sortit. Segons expliquen 'El País' i 'El Mundo', Carlos Díaz Fernández, autor d' un blog en què argumenta aquestes opinions, havia intentat infiltrar-se, al migdia, entre el públic del programa de la tarda de La 1, però els responsables de seguretat es van adonar que el seu nom no era a la llista d'assistents. Posteriorment va intentar entrar encara dues vegades més als estudis de TVE a Prado del Rey, però tampoc se'n va sortir i es va dirigir a l'altra seu de la cadena, a Torrespaña, des d'on s'emeten els informatius.

Els dos diaris difereixen a l'hora d'explicar com va aconseguir accedir al recinte: 'El País' parla d'una entrada de minusvàlids i 'El Mundo' assegura que va aprofitar que entrava una furgoneta per passar a les instal·lacions de la televisió mentre quedava fora de la visió del guarda de seguretat. En qualsevol cas, un cop dins es va amagar en un lavabo mentre esperava que fos l'hora de l'informatiu nocturn. S'hi va passar "entre dues i tres hores", segons el diari de Prisa –que cita fonts de la cadena–, o fins a quatre, en la versió d''El Mundo'.

En qualsevol cas, els responsables de TVE recorden que Díaz –que havia treballat sis anys com a vigilant de seguretat– és un "expert" a colar-se en llocs, com ho demostra el fet que dimarts havia entrat al plató de 'Más vale tarde', de La Sexta, i, segons 'El País', dilluns al de 'Sálvame', a Telecinco. Des de la cadena s'assegura que ja s'estan investigant els fets, però els sindicats denuncien, com recull el mateix diari, que aquests "errors de seguretat" són conseqüència de les retallades que s'han aplicat a l'ens públic durant els últims anys.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF