IB3 presenta la nova temporada, amb més ficció de producció pròpia

Les sèries 'Treufoc' i 'Mai neva a Ciutat' continuen i s'estrena 'Amor de cans'

Amb l’inici de la tardor arriba a IB3 la nova temporada. El canal de televisió autonòmic ha presentat aquest dilluns les novetats de la programació en un acte a Es Baluard. El xef d’IB3, Miquel Calent, ha rebut els assistents amb aperitius i un 'showcooking'. A l'acte han assistit periodistes, actors i actrius i altres treballadors i col·laboradors de la cadena.

A la presentació d'avui, IB3 ha informat que una de les apostes d’enguany continua sent la ficció de producció pròpia. Continuen sèries conegudes, com 'Treufoc' i 'Mai neva a Ciutat', tot i que també hi ha una estrena: 'Amor de cans'. La sèrie és una adaptació de la novel·la de Maria Antònia Oliver que conta la història d’una nissaga familiar; situada l'any 1974, just poc abans que mori la dictadura i que comenci la transició. La nostàlgia també serà present a 'Tal com érem', un programa ambientat en els anys setanta presentat per Llorenç Santamaria.

Pel que fa al món de la cultura, destaquen 'Els Entusiastes', 'Els Concerts dels Entusiastes' i 'Llibrèfags'. El primer introduirà l'espectador en la ment dels artistes per descobrir les seves rutines diàries; el segon servirà per conèixer la feina dels músics illencs i el tercer és un format experimental i divertit per parlar de literatura.

Altres programes de la temporada d'enguany són: 'Tan enfora, tan a prop', basat en illencs que viuen a la península; 'Passejades', que explica com recórrer i conèixer, a peu o en bicicleta, el nostre patrimoni cultural, i 'Ucs i clics', que consisteix en contrastos generacionals entre la vida d’un infant d’avui i el de fa cinquanta anys.

Quant al cinema, el cinema internacional d’estrena, en tres idiomes ('Cinema CSI'), el que es fa a les Illes Balears ('Fila IB3') i un programa documental ('L’Hora D') completen les estrenes més destacables.

I relacionada amb els esports, enguany s'estrena una sèrie de quatre capítols, 'Rere l’escut', amb les imatges més destacades i emotives de l’ascens del Mallorca a Segona Divisió la passada temporada.

Finalment, continuen programes ja veterans com: 'Memòria Negra', 'Gent de la Mar', 'Uep! com anam?', 'Balears Salvatge', 'Fred i Calent', 'Cuina amb Santi Taura', 'Agafa’m si pots', 'Terra de Passions' i el magazine 'Cinc Dies'.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF