Publicitat
Publicitat

Televisió

David Letterman, degà dels 'late shows', anuncia que es retirarà el 2015

El 2013 va batre el rècord de Johnny Carson en nombre d'anys com a presentador d'aquest format

El popular presentador David Letterman, que ha conduït el 'late show' de la CBS durant més de dues dècades, es retirarà quan expiri el seu contracte, l'any 2015. La revelació ha vingut en forma d''spoiler': el que ha fet un dels convidats, Mike Mills, del grup R.E.M., quan ha piulat durant la gravació del programa (unes hores abans de la seva emissió, per tant) que el xouman acabava d'anunciar que havia decidit jubilar-se. 

"L'home que resulta ser el propietari d'aquesta cadena, Leslie Moonves, i jo hem tingut una relació d'anys i anys i anys, i hem tingut aquesta mateixa conversa en el passat, i tots dos hem acordat que treballaríem junts en unes determinades circumstàncies i durant un temps determinat. I li he telefonat just abans del programa, i li he dit 'Leslie, ha estat genial, tu has estat genial, la cadena ha estat genial, però jo em retiro", ha explicat Letterman, de 66 anys, al públic que assistia a la gravació del programa i no s'esperava aquesta revelació.

El presentador explica que se'n va poques setmanes després que el seu etern rival, Jay Leno, de la NBC, cedís també el testimoni a Jimmy Fallon. Letterman, de fet, havia de ser qui substituís Johnny Carson a la NBC. Quan la cadena va escollir Leno, va fitxar per la CBS, per fer-li la competència en el mateix horari. El 'Late show with David Letterman' va debutar el 30 d'agost de 2003 i acumula més de 4.000 programes amb la clàssica estructura de monòleg inicial, col·laboradors, actuacions musicals, entrevistes a estrelles de primera línia i gags diversos. Tenint en compte que abans d'aquest moviment ja portava deu anys conduint un 'late show', David Letterman es va convertir, l'any 2013, en qui més anys s'ha dedicat a aquest format, superant el seu mentor Johnny Carson. Quan expiri el seu contracte l'any que ve, haurà enllaçat 35 temporades consecutives.

Postveritat