Publicitat
Publicitat

Daniel Romaní, premi Pica d’Estats pels reportatges a l’ARA

Un guardó atorgat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Daniel Romaní, col·laborador de l’ARA, va rebre ahir el premi Pica d’Estats en la categoria de premsa escrita d’informació general, atorgat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. El periodista va ser distingit amb el guardó per la sèrie publicada l’estiu passat a l’ARA sobre el patrimoni de Catalunya, concretament pels articles dedicats a monuments lleidatans. La sèrie va comptar amb un total de 46 reportatges, dels quals una desena van estar dedicats a les Terres de Lleida.

Romaní assegura que els articles sempre es van plantejar des d’una aproximació “molt vivencial” i que, en el cas de Lleida, van ser una oportunitat per donar a conèixer elements patrimonials poc explorats com els Vilars d’Arbeca o les coves del Cogul. La notícia del premi ve acompanyada de l’anunci de la publicació a la tardor d’un llibre que recollirà tots els reportatges i que es podrà comprar amb l’ARA. A més, aquest estiu hi haurà una nova edició de la sèrie, aquest cop centrada en tresors del patrimoni català, que es publicarà al suplement Ara Estiu.

Els premis van reconèixer set treballs més. El programa de senderisme de La 2 80 cm va rebre el guardó en la categoria de televisió, mentre que en l’apartat d’internet es va premiar el documental etnogràfic Ella, la Vall, de la productora Qucut - Producció i Comunicació. El cinquè llac in de Fosca-Vallei, publicat a la revista Kampeertoerist de Bèlgica, i Solsonès rural. Contrastos a la terra de les mil cares, de Descobrir Catalunya, van rebre el premi internacional i el guardó per a premsa especialitzada en viatges, respectivament. També es va premiar El Segre i el fotògraf Xavier Capdevila.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 19/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF