MITJANS PÚBLICS
Mèdia 19/06/2013

La CE demana a Grècia que reobri la televisió pública

J.c.
1 min

Barcelona.La Comissió Europea (CE) va instar ahir el govern grec a respectar la decisió del Tribunal Suprem hel·lè de restablir el senyal de la radiotelevisió pública grega (ERT), tancada la setmana passada per seguir rebent finançament internacional. "Es va prendre una important decisió legal a Atenes i continuem esperant que el govern grec respecti per complet aquesta decisió", va assenyalar el portaveu comunitari Olivier Bailly en la roda de premsa diària de la CE.

El senyal de la pública grega seguia ahir sense restablir-se, tot i que l'ordre cautelar del tribunal obligava a reprendre'l immediatament. La sentència també els obligava a tenir ERT oberta fins que en creïn una de nova. Després de la publicació de la sentència, l'executiu grec va mantenir una reunió de crisi en què no hi va haver consens sobre com s'ha d'interpretar la mesura cautelar del Suprem.

La CE va afirmar que no forma part de les seves competències opinar sobre l'organització dels mitjans de comunicació en els estats membres i tampoc sobre el tancament de l'ERT. No obstant, espera que "es dugui a terme amb ple respecte del marc legal aplicable".

stats