FICCIÓ
Mèdia 05/06/2013

Antena 3 tanca el seu 'Gran Hotel'

La cadena no renova la sèrie després de tres temporades amb bons resultats d'audiència

J.c.
2 min
RECONEIXEMENT  Concha Velasco, que encarna Ángela -la governanta del Gran Hotel-, va rebre un premi Ondas el 2012 per la seva interpretació.

Barcelona.La cadena líder d'Atresmedia, Antena 3, ha decidit posar fi a una de les seves sèries més ben valorades i amb més èxit d'audiència durant els últims temps: Gran Hotel . La ficció històrica acabarà abans de l'estiu sense moure's del seu lloc en el prime time dels dimarts, després de tres temporades que s'han perllongat al llarg de dos anys.

Tot i que a la cadena no han donat motius per explicar l'acabament de la sèrie, no es pot apel·lar a l'audiència, ja que els resultats han estat bons fins ara. Al llarg de les seves tres temporades, la ficció de Bambú Producciones ha recollit 2,8 milions d'espectadors de mitjana en el conjunt de l'Estat i, d'ençà que va començar el 2013, no ha baixat dels 13,7 punts de share en una nit tan complicada com la dels dimarts. La ficció s'ha hagut d'enfrontar a un xou com Hay una cosa que te quiero decir -presentat per Jorge Javier Vázquez a Telecinco- i amb el concurs de TVE Masterchef , l'adaptació espanyola d'un format que ha triomfat arreu del món. No obstant, la sèrie que protagonitzen Yon González i Amaia Salamanca tindrà un final tancat, cosa que faria difícil reprendre-la més endavant en cas que es plantegés la possibilitat de fer-ne una nova temporada.

Al llarg de tot el temps en què la sèrie ha estat en antena ha rebut molts premis, cosa que ha reforçat el suport de l'audiència. Entre els guardons més distingits hi ha el premi Ondas 2012 a Concha Velasco com a millor intèrpret femenina de ficció el 2012 pel seu paper d'Ángela a la sèrie, la governanta del Gran Hotel. A més, ha rebut tres premis Iris i dos del jurat de crítics del Festival de Televisió de Vitòria, FesTVal, el 2012: al millor guió, i a "el millor de l'any". També se l'ha reconegut amb un premi Zapping el 2012, mentre que Yon González va ser guardonat amb el Fotogramas de Plata 2011 com a millor actor.

Impacte internacional

A més dels premis, la sèrie ha tingut una repercussió internacional que no és gens habitual en ficcions espanyoles. Rússia, França, Alemanya, Itàlia, Ucraïna, Finlàndia, Lituània, Turquia, l'Iran i els Estats Units han estat els països on ha arribat Gran Hotel.

De fet, quan va començar, entre el 2010 i el 2011, la sèrie va ser comparada amb Downtown Abbey , una coproducció entre els EUA i la Gran Bretanya que justament havia estat emetent Antena 3 fins a l'arribada de la sèrie de Ramon Campos.

La ficció, que es debat entre el misteri i el drama, ha estat reconeguda també pel repartiment que ha donat vida als seus personatges al llarg dels seus 40 capítols. Concha Velasco, Adriana Ozores, Lluís Homar, Amaia Salamanca, Yon González, Eloy Azorín, Pep Anton Muñoz, Lydia Bosch, Roger Coma, Sílvia Marsó i Asunción Balaguer són alguns dels que han aparegut a la sèrie. A més, Juan Luis Galiardo hi va interpretar el seu últim paper abans de morir.

stats