Internacional 13/09/2013

Una nena de cinc anys, violada per diversos homes al Pakistan

Els agressors van agafar la nena quan jugava al carrer. Després de violar-la, la van deixar a les portes d'un hospital

Efe
1 min

IslamabadEl personal sanitari d'un hospital de la ciutat de Lahore, al nord-est del Pakistan, ha trobat a les portes del centre una nena de cinc anys que va ser violada per cinc homes la nit de dijous. La petita, identificada per la policia com Sumbal Iqbal, jugava a un carrer del barri Lahori de Sauwadi quan va ser raptada i després violada pels seus agressors, que pel que sembla la van deixar a l'hospital Ganga Ram de la metròpoli pakistanesa.

"De moment hem detingut quatre persones, però no els presumptes violadors materials, que segueixen en parador desconegut", ha dit un agent de la zona en què han passat els fets. La menor ha estat traslladada a un altre centre sanitari i es troba fora de perill, encara que segons el diari local 'Dawn' està en observació mèdica. Segons el rotatiu, el primer ministre del país asiàtic, Nawaz Sharif, ha "pres nota" de l'incident i ha donat instruccions a les forces de seguretat perquè facin tot el possible per arrestar els responsables del crim.

Les denúncies de violència sexual no paren de créixer al Pakistan, enmig dels esforços d'alguns sectors polítics i organitzacions de defensa de les dones. Segons la fundació local Aurat, prop de 9.000 dones van ser violades durant el 2011. El 2012 les dades mostraven una continuada tendència a l'alça, agreujada pel fet que molts casos passen desapercebuts i ni tan sols són denunciats.

stats