Estats Units
Internacional 27/06/2021

Trump suggereix que es tornarà a presentar el 2024

L'expresident nord-americà carrega contra la política migratòria de Biden en l'inici de l'anomenada 'gira de la venjança'

ARA
2 min
L'expresident dels Estats Units Donald Trump, durant el míting d'aquest dissabte a Ohio

BarcelonaL'expresident dels Estats Units Donald Trump va iniciar aquest dissabte al vespre (la matinada de diumenge, a Catalunya) el que els mitjans nord-americans han anomenat la gira de la venjança. Una venjança que no és contra el Partit Demòcrata, que, segons continua afirmant sense cap prova, li va robar les eleccions del novembre passat, sinó contra els membres del Partit Republicà que li van girar l'esquena i van votar a favor del seu impeachment al gener, dies abans del final del seu mandat.

La gira ha començat a Ohio, on Trump ha donat suport a un exassessor seu que ha decidit presentar-se a les primàries republicanes per arrabassar un escó, a les eleccions del novembre de l'any que ve, a un dels congressistes conservadors que van votar a favor de l'impeachment. La seva intenció, diu, és fer campanya contra els deu congressistes i els set senadors republicans que van votar en contra seva.

Al míting d'aquest dissabte, el primer gran acte públic de Trump des que va deixar la Casa Blanca, el 20 de gener, l'exmandatari va insistir que va guanyar les eleccions de l'any passat (tot i que la justícia va rebutjar totes les seves acusacions de frau) i va amenaçar novament amb tornar-se a presentar als comicis presidencials del 2024. "Vam guanyar les eleccions dues vegades [el 2016 i, suposadament, el 2020] i és possible que les haguem de tornar a guanyar una tercera vegada. És possible", va dir.

Contra Biden i la immigració

Trump també ha aprofitat l'acte per carregar durament contra el seu successor, Joe Biden, i sobretot contra la seva política migratòria, que s'ha convertit en la principal pedra a la sabata del primer tram de la seva presidència. "Només cinc mesos de l'administració Biden han sigut una catàstrofe completa i total. Els delictes estan pujant, els assassinats estan augmentant, els departaments de policia estan desmantellats, els estrangers il·legals estan travessant les nostres fronteres. Ningú no ho havia vist mai, això!", ha dit Trump, novament sense aportar cap prova d'aquestes acusacions infundades.

"Hi ha milions de persones entrant al nostre país i no tenim ni idea de qui són", ha continuat Trump, que ha parlat d'una "inundació d'immigrants il·legals" i ha assegurat que la situació a la frontera amb Mèxic és "l'amenaça més greu" que han d'afrontar actualment els Estats Units.

stats