Internacional 01/11/2016

Trump recorre a "mètodes de dubtosa legalitat" per no pagar impostos, segons 'The New York Times'

El magnat novaiorquès sempre s'ha vantat de no contribuir a la hisenda pública

Ara
1 min
Trump recorre a "mètodes de dubtosa legalitat" per no pagar impostos, segons 'The New York Times'

BarcelonaEl candidat republicà Donald J. Trump sempre s'ha enorgullit que no paga ni un cèntim d'impostos federals, i assegura que simplement esgota totes les possibilitats legals que ofereix el sistema als grans magnats. Però segons els experts consultats pel diari 'The New York Times', que ha tingut accés a documentació financera dels anys 90, Trump ha amagat milions de dòlars a la hisenda pública "en una una maniobra d'evasió fiscal legalment dubtosa" que els seus mateixos advocats li havien desaconsellat.

"Gràcies a aquesta maniobra, que posteriorment va ser declarada il·legal pel Congrés, Trump potencialment va evadir desenes de milions de dòlars en impostos sobre la renda federal", diu el diari en un article publicat aquest dimarts. 'The New York Times' recorda, però, que "és impossible saber-ho del cert, perquè Trump s'ha negat a fer públiques les seves declaracions d'impostos, trencant amb una pràctica seguida per tots els candidats presidencials republicans i demòcrates durant més de quatre dècades".

Quan falta una setmana per a les eleccions nord-americanes, la candidatura de Hillary Clinton s'ha vist afectada per la reobertura de la investigació de l'FBI sobre els e-mails que va enviar des d'un servidor privat quan era la cap de la diplomàcia nord-americana.

stats