L'adolescent autor del tiroteig en un institut de Michigan serà jutjat per assassinat i terrorisme

El noi, de 15 anys, va matar quatre estudiants i va ferir set persones més

Mar Bermúdez i Jiménez
2 min
Estudiants i pares surten de l'institut després del tiroteig

BarcelonaUn estudiant de 15 anys va matar dilluns quatre companys d'institut i va ferir set persones més a Oxford (Michigan). Aquest dijous ha transcendit que el jove serà jutjat com un adult i se li atribuiran els càrrecs de terrorisme i assassinat.

"Els fets suggereixen que no va ser un acte impulsiu", va declarar la fiscal en una roda de premsa. Per això se li imputen els càrrecs de terrorisme amb resultat de mort, quatre càrrecs d'assassinat en primer grau, set càrrecs d'assalt amb intent d'assassinat i dotze càrrecs per possessió d'arma de foc per cometre un delicte.

Segons les declaracions del xèrif del comtat d'Oakland, Michael Bouchard, l'arma amb la qual es va produir l'atac l'havia adquirit el mateix pare de l'estudiant quatre dies abans dels fets. Bouchard va explicar que els pares del menor li haurien prohibit parlar amb les autoritats en un primer moment i que van contractar un advocat per a la seva defensa. "No hem parlat amb ell ni amb els seus pares, així que no hi ha col·laboració en aquest sentit", puntualitzava el xèrif.

Sense motiu aparent

Les investigacions van descobrir que els pares de l'adolescent havien acudit aquell mateix matí a l'institut per parlar amb els professors sobre el comportament a classe del seu fill, que preocupava al centre. Tot i això, encara no hi ha res que indiqui els motius pels quals l'estudiant va cometre un atac tan violent. El xerif també va negar que l'estudiant fos víctima d'assetjament escolar, perquè no consta ni al seu expedient ni hi havia coneixement de denúncia per part del centre. Les investigacions continuen en curs per esclarir els fets.

L'estudiant de 15 anys hauria entrat a l'institut cap al migdia de dimarts amb l'arma amagada a la motxilla i hauria anat cap als lavabos. Poc després, n'hauria sortit amb la pistola a la mà i hauria començat a disparar als alumnes. S'han trobat un total de trenta casquets pel que es calcula que almenys va emetre aquest nombre de trets. Inicialment, l'atac havia deixat tres víctimes mortals, un noi de 16 anys i dues noies de 14 i 17 anys. Una quarta víctima, un jove de 17 anys, va morir dimecres al matí a l'hospital. Sis estudiants més i un professor van resultar ferits.

Bouchard va elogiar la intervenció dels agents de policia que, després de rebre moltes trucades d'emergència, es van dirigir al centre i, en pocs minuts, van reduir i detenir l'atacant, que no va resultar ferit i "es va rendir sense oposició". Encara es desconeixen els motius de l'atac.

Preocupants dades d'atacs amb arma de foc

Les escoles del comtat estaran tancades durant la resta de la setmana i s'ha ofert suport psicològic als estudiants i els seus familiars. El president dels Estats Units, Joe Biden, ha declarat durant una visita a Minneapolis que el seu cor "està amb les famílies que estan passant pel dol inimaginable de perdre una persona estimada".

Els tiroteigs en instituts estatunidencs han augmentat en els últims anys, segons dades del grup de control i seguretat en l'ús de les armes Everytown. Entre 2010 i 2019 va augmentar un 17% el nombre de morts per arma de foc. Després d'una breu caiguda l'any passat, durant el confinament per coronavirus, aquest 2021 el nombre d'atacs amb arma de foc és ja de 138.

stats