Internacional 03/09/2021

Sis ferits en un atac terrorista a Nova Zelanda

Hi ha tres ferits en estat crític i l'autor, un llop solitari de l'Estat Islàmic, ha sigut abatut a trets

ARA
1 min
Atac terrorista a un supermercat d'Auckland, Nova Zelanda

Sis persones han resultat ferides aquest divendres per un atac amb ganivet d'un presumpte terrorista de l'Estat Islàmic en un supermercat de la ciutat d'Auckland, Nova Zelanda. L'home, que estava sota el control dels serveis de seguretat i era considerat una potencial amenaça, ha sigut abatut a trets per la policia poc després dels fets.

La primera ministra del país, Jacinda Ardern, ha remarcat en una roda de premsa que l'atacant "òbviament donava suport a la ideologia de l'Estat Islàmic". Segons Ardern, l'home, de 32 anys, havia arribat de Sri Lanka a Nova Zelanda feia onze anys i s'havia convertit en persona d'interès el 2016 per les seves inclinacions extremistes. Diversos testimonis presencials, recollits per l'agència Reuters, assenyalen que l'home cridava "Al·là és el més gran" mentre atacava la gent i que el ganivet que utilitzava era de grans dimensions.

Els fets s'han produït a les 14.40 hora local i, segons ha explicat la policia neozelandesa en un comunicat, el terrorista ha sigut abatut a trets i ha mort a conseqüència de les ferides.

stats