Internacional 29/09/2022

El Rasputin de Putin, Aleksandr Duguin, entra a la llista negra de la Unió Europea

Brussel·les també posa en el punt de mira l'empresa productora de diamants més gran del món i alts càrrecs militars russos

2 min
Aleksandr Duguin

Brussel·lesEl conflicte entre la Unió Europea i Rússia es va escalant i la llista negra de Brussel·les de persones i entitats properes al Kremlin va creixent. Aquest dijous ha transcendit a diferents mitjans de comunicació que el nou paquet de sancions que va anunciar dimecres la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, inclou que 1.258 personalitats i 119 empreses no poden entrar dins del territori dels Vint-i-set ni operar-hi econòmicament.

Un dels noms més destacats que figura a la llista és el filòsof d’extrema dreta i un dels ideòlegs més importants de l’imperialisme rus Aleksandr Duguin, també batejat com el Rasputin del president de Rússia, Vladímir Putin. Duguin és admirador d'un dels inspiradors del nazisme, Martin Heidegger, i autor del tractat més influent en l'exèrcit, la policia i les elits estatals russes que s'ha publicat des de l'enfonsament de la Unió Soviètica. Es titula Fonaments de geopolítica i, segons diferents think tanks occidentals, el llibre és clau en "l'augment preocupant d'idees i sentiments feixistes durant els últims períodes de Ieltsin" i en el Putin imperialista que vindria posteriorment. El mes passat van assassinar la seva filla, Dària Dúguina, en un atemptat que, suposadament, anava dirigit al mateix Duguin.

Brussel·les també ha posat en el punt de mira la marca líder mundial en la producció de diamants, Alrosa, el 66% de les accions de la qual són propietat de l'estat rus. De fet, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ja va anunciar ahir la prohibició d'importar encara més productes russos dels que ja estan vetats, que en total signifiquen uns 7.000 milions d'euros d'ingressos per a Rússia. D'altra banda, també entren a la llista negra alts càrrecs de l'exèrcit rus i d'empreses militars, com els viceministres de Defensa de Rússia, Iuri Sadovenko i Nikolai Pankov, o Alan Luxinikov, l’accionista principal de la productora d’armes JSC Kalashnikov Concern.

En la mateixa línia, amb la intenció de castigar personalitats de l'òrbita Putin, l'executiu comunitari va proposar ahir els noms d'expolítics europeus que treballin per a companyies estatals russes i els facin de lobbistes a la Unió Europea, com és el cas de l'excanceller alemany Gerhard Schröder, que tot i la guerra d'Ucraïna ha evitat trencar tots els seus vincles amb l'oligarquia russa i Moscou.

stats