Corea del Sud estudia prohibir la carn de gos

Al país encara se sacrifiquen un milió de gossos a l'any per a consum humà

Mar Sala
2 min
Membres de Coexistence for Animal Rights es tanquen en una gàbia com a protesta contra el consum de carn de gos, el 7 d'agost de 2012 a Seül, Corea del Sud.

BarcelonaEl president de Corea del Sud, Moon Jae-in, que està considerat un gran amant dels gossos, està estudiant la possibilitat de prohibir el consum de carn de gos, una pràctica tradicional de la cuina sud-coreana que, amb la creixent consciència dels drets dels animals, s’ha situat al centre de la polèmica.

Tot i que ja no és tan habitual com abans, s'estima que, anualment, al país se segueixen sacrificant més d'un milió de gossos per al consum humà, sobretot destinats a la gent gran. En els últims anys, a mesura que més persones consideren el gos un animal de companyia, gairebé un membre més de la família, i s'han accentuat les campanyes animalistes que han fet créixer la consciència sobre els drets dels animals, el consum de gos ha disminuït notablement.

Moon es va referir a aquesta qüestió després d'una reunió amb el primer ministre, Kim Boo-kyum, que el va informar sobre els esforços per millorar la gestió dels animals abandonats als carrers i la conveniència d'elaborar un sistema de registre obligatori per als gossos. "Després de la sessió informativa, [el president] va dir que ha arribat el moment de plantejar-se acuradament la possibilitat de prohibir la carn de gos", va dir en un comunicat la portaveu de Moon, Park Kyung-mee. Malgrat que en l'actualitat ja està prohibit matar de manera cruel gossos i gats, aquesta és la primera vegada que es planteja una prohibició total del seu consum al país asiàtic.

Els animalistes ho celebren

Els grups de defensa dels animals, que des de fa temps demanen que s'aturi el comerç de carn de gos i que es tanquin mercats i restaurants que la comercialitzen, han acollit amb satisfacció els comentaris de Moon. "Un nombre creixent de sud-coreans està considerant el consum de carn de gos com una qüestió d'abús animal més que de tradició", va dir al Korea Times Jeon Jin-kyung, cap dels Defensors dels Drets dels Animals de Corea (KARA, en les seves sigles en anglès).

Els venedors de carn de gos, per la seva banda, insisteixen en el dret a fer la seva feina, i es lamenten que, si la iniciativa prospera, el seu mitjà de subsistència estarà en risc. En aquest sentit, Yoon Seok-youl, un d'aquests venedors, ha dit que aquesta és una qüestió d'elecció personal de la gent.

Segons una enquesta del 2020 de l'empresa nord-americana d'informació i dades Nielsen, el 84% dels sud-coreans mai no han consumit carn de gos ni tenen cap interès a fer-ho. Així mateix, també es va concloure que el 59% dels sud-coreans donen suport a la prohibició de la venda de carn de gos.

S'espera que la discussió al voltant del tema s'intensifiqui de cara a les eleccions presidencials, previstes per al 9 de març del 2022. Diversos candidats ja han plantejat la possibilitat de prohibir la carn de gos, com ara el governador de la província més poblada del país, Gyeonggi, Lee Jae-myung, considerat el principal candidat a la presidència del partit de Moon.

stats