Internacional 30/12/2016

Premis Nobel reclamen a Suu Kyi que aturi la neteja ètnica dels rohingya

Els guardonats retreuen a la líder birmana que no prengui cap iniciativa per millorar les condicions de la minoria musulmana

Ara
1 min
Suu Kyi, consellera d'estat birmana, en una celebració de cap d'any.

BarcelonaUna vintena de personalitats, entre les quals hi ha 14 premis Nobel, han demanat al Consell de Seguretat de l'ONU que acabi amb "la depuració ètnica i els crims contra la humanitat" que pateix a Birmània la minoria musulmana rohingya. Entre els signants hi ha l'arquebisbe Desmond Tutu, Malala Yousafzai i el professor Muhammad Yunus, que ha fet pública la missiva a través de les xarxes socials.

Un grup de rohingya parla amb periodistes per denunciar la crema indiscriminada dels seus habitatges per part de la policia birmana.

retret cap a Aung San Suu KyiNobel de la pau del 1991el tracte inhumà que el seu executiu"frustrats""cap iniciativa" ni assumit cap responsabilitat

La Lampedusa asiàtica

Almenys 86 rohingya han estat assassinats en un operatiu militar a l'estat de Rakhine per reprimir atacs comesos per suposades milícies rohingya en una caseta a la frontera amb Bangla Desh, aquest 9 d'octubre. A més, la violència ha ocasionat que 3.000 persones d'aquesta ètnia hagin fugit del país. A l'estat de Rakhine hi viuen un milió de rohingya en condicions paupèrrimes, la majoria en camps de refugiats.

stats