MÓN
Internacional 23/06/2013

El portaveu de Putin assegura que no sap res del viatge d'Snowden a Rússia

Dmitri Peskov va assegurar dies enrere que si l'extècnic de la CIA demanava asil polític a Rússia, estudiarien el cas

Efe
1 min
Snowden està refugiat en un lloc desconegut de Hong Kong.

MoscowDmitri Peskov, portaveu del president rus, Vladímir Putin, ha afirmat que no sap res sobre que l'extècnic de la CIA Edward Snowden, acusat d'espionatge als Estats Units, es trobi en vol cap a Rússia. "No sé res. Ho sento per primera vegada de vosaltres", ha dit Peskov en declaracions a la ràdio Russkaya Sluzhba Novostéi.

Snowden ha abandonat aquest diumenge Hong Kong rumb a Moscou en un vol comercial, segons fonts del govern de l'administració especial xinesa, un dia després que els EUA sol·licités formalment la seva extradició.

Fonts d'Aeroflot han confirmat a l'agència Interfax que en aquest vol hi viatja un passatger de cognom Snowden. El passat dia 11, el mateix portaveu de Putin va declarar que si l'extècnic de la CIA demanava asil polític a Rússia la seva petició seria estudiada.

Snowden no es considera un traïdor

Snowden ha admès que va divulgar detalls de programes de vigilància secrets, però ha negat ser un "traïdor" al seu país. El passat 14 de juny, el govern nord-americà va presentar tres càrrecs d'espionatge i robatori de propietat governamental contra Snowden. Li imputen els delictes de "robatori de propietat del Govern, comunicació no autoritzada d'informació de defensa nacional, i comunicació deliberada d'informació d'intel·ligència sobre comunicacions classificades a una persona no autoritzada". Per cada un d'aquests càrrecs l'extècnic de la CIA Snowden podria ser condemnat a fins a 10 anys de presó.

stats