La policia no va considerar Amber Heard víctima de violència masclista

Els agents de Los Angeles es van presentar a l'apartament de la parella després que ella truqués però no van veure cap senyal de violència contra ella

2 min
Amber Heard durant el judici per difamació al qual s'enfronta després de la denúncia del seu ex, Johnny Depp

BarcelonaLa policia de Los Angeles no va considerar que l'actriu Amber Heard fos víctima de violència masclista quan es van personar a l'apartament que compartia amb el també actor Johnny Depp després d'una discussió l'any 2016. En una nova jornada del litigi que enfronta els dos actors, el jutjat del comtat de Fairfax (Virgínia, EUA) va projectar una declaració en vídeo de l'agent Melissa Sáenz, que va anar a l'apartament dels actors al rebre una trucada d'emergència feta per Heard. "No la vaig identificar com a víctima de violència domèstica", va contestar la policia quan se li va preguntar per què no va activar el protocol de violència domèstica, terme que als EUA també es fa servir per designar la violència masclista.

Segons Sáenz, la visita de les autoritats al pis que la parella compartia al centre de Los Angeles va durar menys de 20 minuts i va passar la nit del 21 de maig del 2016, una data en què Heard havia dit anteriorment que va ser maltractada per Depp. Després de la visita, la Policia de Los Angeles (LAPD) va tancar el cas perquè no s'havia comès "cap delicte", va sostenir l'agent interrogada, que va afegir que no es van fer fotos de l'escena. En l'interrogatori, que es va gravar el 31 de març del 2021, els advocats de Heard van mostrar unes fotos en què l'actriu sortia amb el rostre envermellit i que suposadament corresponien a aquella nit, però l'agent va insistir que no va constatar "signes de violència" i que tenia la cara vermella perquè estava plorant.

La declaració es produeix un dia després que Depp posés fi a les seves quatre jornades de testimoni oral, en què va defensar que "mai ha pegat cap dona" i es va presentar a si mateix com una víctima de violència domèstica que va rebre atacs de Heard. Depp, que va acudir al jutjat amb ulleres de sol, va ser aclamat en diverses ocasions pel públic present a la sala, la majoria seguidores de l'actor arribades de llocs tan remots com Austràlia, segons van explicar a la premsa local.

També hi va ser present Heard, la declaració de la qual s'espera en les pròximes setmanes. En el litigi, Depp acusa la seva exdona de difamació per un article que ella va publicar al diari The Washington Post el 2018, després del seu divorci, en què assegurava haver patit "abús domèstic". L'actor demana a la seva exparella 50 milions de dòlars per danys i perjudicis. Per la seva banda, Heard ha respost amb una contrademanda en què al·lega que Depp ha impulsat una campanya de difamació en contra seu i li reclama 100 milions. És la primera vegada que els dos famosos s'enfronten entre si davant la justícia: al judici celebrat el 2020 a Londres, que Depp va perdre, l'actriu hi va anar en qualitat de testimoni, ja que l'acusació era contra el diari britànic The Sun per un article que qualificava l'actor d'"agressor de dones".

Johnny Depp en la primera sessió del seu judici per difamació contra Amber Heard en què ja no li tocava declarar.
stats