Publicitat
Publicitat

La policia carrega contra els manifestants antigovernamentals a Ankara

Una protesta en solidaritat amb els acampats a la plaça Taksim d'Istanbul acaba amb enfrontaments amb les forces de seguretat que han evitat que es concentressin al centre de la ciutat

La policia antiavalots turca ha carregat aquest dissabte amb canons d'aigua a pressió i gasos lacrimògens contra milers de manifestants que marxaven cap a la cèntrica plaça Kizilay , a Ankara , segons  la televisió Halk .

Diverses marxes , en què participaven unes 10.000 persones , es dirigien a aquesta plaça en solidaritat amb les manifestacions antigovernamentals que des de fa més d'una setmana es fan  les principals ciutats de Turquia .

Les protestes han començat a la capital turca en un aire festiu cantant , tocant 'vuvuzeles' i llançant consignes amb gent procedent de diversos barris d'Ankara , que s'han agrupat al centre de la ciutat .

Intervenció policial

La policia ha intervingut  quan els manifestants s'aproximaven a la plaça , en la qual pretenien concentrar-se, i després de tallar el trànsit als voltants d'aquest cèntric lloc .

La policia ha dispersat la marxa amb canons d'aigua a pressió i gasos lacrimògens llançats des blindats , mentre que els antiavalots han creat un perímetre de seguretat al voltant de la plaça .

Després d'uns enfrontaments als voltants de la plaça , nombrosos blindats i agents custodien Kizilay després d'haver dispersat la protesta .

Una cassolada sonada

En altres barris de la capital turca , com ha succeït en l'última setmana , la gent ha sortit de casa per participar en una " cassolada " o s'ha unit a la crida des dels seus balcons i finestres .

Desenes de milers de persones segueixen manifestant a la plaça Taksim d' Istanbul i a la ciutat occidental d'Esmirna sense que s'hagin produït incidents fins ara .