La policia de Hong Kong ruixa amb gas pebre una dona embarassada

Un vídeo aparegut a les xarxes socials mostra la violenta reacció dels agents contra la dona

Un vídeo penjat a Twitter per Joshua Wong, un activista de Hong Kong i líder de la Revolució dels Paraigües, mostra com els agents antidisturbis ruixen amb gas pebre una dona embarassada que se'ls havia encarat.

"És una dona embarassada a qui li tiren gas pebre i la redueixen a terra! Indignant!", ha tuitat el jove activista.

En el que sembla un espai d'espera d'una estació, la dona s'acosta a un policia i li diu alguna cosa, i ell respon amb una descàrrega de gas que li impacta a la cara des de molt poca distància. La dona, un cop sembla refer-se, torna a increpar l'agent, i llavors apareix un segon policia i també li tira gas. Finalment són cinc antidisturbis els que la redueixen a terra amb contundència. 

"Hong Kong és el nou Berlín de la Guerra Freda"

Les imatges apareixen l'endemà de la violenta jornada de vaga de dilluns, que va acabar amb 128 ferits i 287 detinguts, la majoria estudiants, i en què un policia va disparar contra un jove a boca de canó. Els enfrontaments entre policia i manifestants han continuat aquest dimarts, i s'han concentrat especialment al districte financer de Hong Kong, i a la Universitat Xinesa de l'antiga colònia anglesa, on s'ha viscut una veritable batalla campal. Els policies han disparat gasos lacrimògens en abundància i els manifestants han incendiat diverses barricades improvisades. 

S'han produït suspensions de classes a les escoles i talls en el transport públic, cosa que ha dut el superintendent de la policia, Kong Wing-cheung, a dir que la societat hongkonguesa està "a punt de col·lapsar-se". La cap del govern hongkonguès, Carrie Lam, ha acusat els manifestants "d'egoistes" i ha felicitat aquells ciutadans que no participen en les protestes, i en el que ella qualifica "d'actes vandàlics". Lam ha rebut el suport del representant de la cancelleria xinesa, Geng Shuang, que l'ha ratificat i ha demanat que s'aturin les protestes. 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF