Un policia dels EUA mata a trets una dona que va cridar "estic embarassada"

El cos policial justifica que l'agent va actuar en defensa pròpia

Un oficial de la policia de Texas, al sud dels Estats Units, ha matat a trets una dona moments després que ella l'advertís a crits que estava embarassada. L'incident va passar dilluns a la nit a la ciutat de Baytown, prop de Houston, i va ser captat en vídeo per un veí, segons han informat mitjans locals. La víctima ha estat identificada com a Pamela Shantay Turner, de 45 anys. 

El tinent de la policia local Steve Dorris ha explicat que l'oficial estava patrullant per un complex d'apartaments i va intentar aturar la dona, a qui ja coneixia perquè ja havia estat detinguda anteriorment.

Al vídeo, filmat per un dels veïns, se sent la dona dir a l'oficial "M'estàs assetjant" o "Estic caminant cap a casa meva". Les imatges mostren com el policia intenta emmanillar la dona aparentment, però ella s'allibera i l'agent dispara la seva pistola elèctrica Taser. La dona cau aleshores a terra. Després es produeix una baralla, durant la qual la dona pregunta a crits al policia: "Per què?" L'oficial no respon i continua intentant arrestar la dona, que agita els braços i crida: "Estic embarassada".

La forcejament va continuar i, segons la policia de Baytown, la dona "va poder agafar la Taser i la va utilitzar contra l'oficial". Al vídeo es veu com l'agent retrocedeix i dispara cinc vegades contra Shantay Turner.

Dorris ha assegurat que l'oficial, amb 11 anys d'experiència al departament de policia, es va veure "obligat" a disparar a la dona, després que ella aconseguís agafar la pistola elèctrica i la usés contra el policia. L'agent, però, no va patir ferides greus. La policia també ha indicat que encara no han pogut confirmar si la dona estava embarassada i que això es determinarà amb l'autòpsia.

"És un fet tràgic per a tots els involucrats, per descomptat. Els nostres cors estan amb la família de la víctima i amb el nostre oficial", ha comentat també Dorris.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF