El petrolier iranià accidentat s'enfonsa i vessa al mar tones de cru

La Xina tem una gran catàstrofe ambiental. Es donen per morts els 32 tripulants

El petrolier iranià 'Sanchi' s'ha enfonsat aquesta matinada després d'una nova explosió. El vaixell feina una setmana que anava a la deriva després d'haver topat amb una alta embarcació al mar oriental de la Xina. No hi ha supervivents entre els 32 tripulants.

La televisió estatal xinesa ha anunciat l'enfonsament i ha advertit que es continuen vessant tones de petroli a l'aigua. El 'Sanchi' transportava un milió de barrils de baixa densitat i ningú gosa parlar de l'abast del desastre ambiental.

El portaveu de l'equip de rescat iranià enviat a la Xina a supervisar les operacions, Mohamed Rastan, havia confirmat abans la mort de tots els tripulants: "El foc s'ha escampat a tota la nau i ja no podem acostar-nos-hi". Aquest dissabte es van poder recuperar els cossos de dos mariners.

Segons les autoritats xineses, l'última deflagració al vaixell ha fet que s'hagi incendiat molt petroli que surava a l'aigua. Pequin ha promès determinar amb rapidesa la propagació i la deriva del combustible.

El petrolier, propietat de la National Iranian Tanker, es dirigia a Corea del Sud quan ha topat amb el vaixell de càrrega, que portava gra dels Estats Units: el xoc ha passat a 184 quilòmetres de la costa de Xangai.

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 20/10/2018

Consultar aquesta edició en PDF