22 persones desaparegudes en un naufragi al mar d'Alborán

Un ferri rescata 27 immigrants, tres dels quals estan en estat crític

Un ferri que fa la línia Nador-Motril ha rescatat aquest dimecres 27 persones que anaven a bord d'una pastera al mar d'Alborán però els equips continuen buscant 22 nàufrags més que haurien desaparegut enmig de les aigües, segons han denunciat els supervivents. Salvament Marítim ha explicat que una ONG va donar ahir, dimarts, la veu d'alerta de la sortida de 49 persones a bord de l'embarcació en un punt entre al-Hoceima i Temsamane, a la costa marroquina, en direcció a les platges andaluses però en la travessa la barca va naufragar. 

Durant tota la tarda d'ahir avions de Frontex i de l'exèrcit espanyol van estar fent vols de rastreig a l'àrea en què se sospitava que podia haver-hi l'embarcació però no se'n va trobar cap rastre. Finalment, aquesta tarda, a les 15.45 hores, el ferri 'Vronskiy' ha trobat els nàufrags i els ha pogut rescatar. Sis de les persones que viatjaven a la pastera han sigut evacuades a un hospital d'Almeria per ser ateses, a causa del seu estat de salut. Es tracta de tres homes joves, que estaven en "estat crític", segons les mateixes fonts, dues dones i una nena. La resta del passatge ha desembarcat sense problemes.  

Segons Salvament Marítim, la pastera s'ha localitzat a unes 11 milles marítimes del cap Tres Forcas, a la zona de "responsabilitat del Marroc", país que s'ha fet càrrec de buscar i localitzar la vintena de nàufrags desapareguts. 

Més enllà de l''Aquarius': un miler de persones arriben a les costes espanyoles en 48 hores

Entre l'1 de gener i el 15 de juny, 173 persones han mort o desaparegut en la travessa entre el Marroc i Andalusia, segons les dades de l'Organització Mundial per a la Immigració. 

Les arribades de migrants en pastera a Espanya segueixen descendint aquest any, un 17,8% menys que en el mateix període del 2018, ja que han estat 8.834 persones en 319 embarcacions, enfront dels 10.746 que ho van fer en 463 pasteres l'any anterior, mentre augmenten les arribades a Canàries, informa Efe.

Segons les últimes dades del Ministeri de l'Interior, fins al 16 de juny han arribat a Espanya per via marítima i terrestre 11.409 migrants, un 15%menys que el 2018.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF