Publicitat
Publicitat

La patronal britànica deixarà de donar suport al no a la independència escocesa

Després del seu posicionament inicial, importants empreses del Regne Unit van abandonar la institució per la seva parcialitat

La Confederació de la Indústria Britànica (CBI) ha decidit fer marxa enrere en el seu suport públic a rebutjar la independència d'Escòcia en el referèndum del 18 de setembre, segons han informat aquest dissabte els mitjans locals.

La patronal britànica revertirà la decisió d'haver-se registrat com a partidària del no davant la Comissió Electoral i que es va prendre sense haver consultat el seu directori. Això va provocar que importants empreses del Regne Unit decidissin abandonar la institució per la seva parcialitat.

El director general de la CBI, John Cridland, ha dit que tot es va deure a "un error sense malícia" i que s'han posat en contacte amb la Comissió Electoral per "anul·lar aquest registre".

La decisió s'ha anunciat després que més d'una dotzena d'organitzacions i empreses haguessin decidit deixar la CBI per protegir la seva neutralitat davant la consulta escocesa, entre elles la cadena pública BBC, agències governamentals a Escòcia i la Universitat d'Edimburg.

En haver-se registrat com una organització no partidista a favor del no al referèndum, la CBI podia disposar de 150.000 lliures (182.000 euros) per prendre un paper actiu en contra de la independència d'Escòcia en esdeveniments i campanyes públiques.

La Confederació de la Indústria Britànica, que representa unes 190.000 empreses, ha deixat clar en nombroses ocasions que s'oposa a una eventual independència d'Escòcia. Recentment la patronal britànica ha criticat el pla econòmic del govern autònom escocès en cas que Escòcia guanyi la independència per considerar que no compta amb un programa "creïble" de reducció del dèficit.

Els majors de 16 anys que viuen a Escòcia estan cridats a les urnes el 18 de setembre per respondre amb un 'sí' o un 'no' si volen que la regió obtingui la seva independència del Regne Unit, al qual pertany des de fa 300 anys.